Новини

Нацгвардійці патрулюватимуть вулиці Чернівців із поліціянтами

Їх екіпіруватимуть та озброюватимуть спецзасобами та штатною зброєю.


З 1 серпня військовослужбовці Нацгвардії патрулюватимуть вулиці міста разом із поліціянтами. Для них провели інструктаж щодо виконання ними завдань з охорони громадського порядку. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

«Під час патрулювання гвардійців, відповідно до Закону України «Про Національну гвардію України», екіпіруватимуть та озброюватимуть спецзасобами та штатною зброєю. Крім цього, планування маршрутів патрулювання проводитимуть переважно в місцях масового скупчення людей, а також у районах зі складною оперативною обстановкою», – йдеться у повідомленні.

Як повідомила у коментарі «Шпальті» спеціалістка ВК ГУ НП у Чернівецькій області Тетяна Андрійчук, віднині це патрулювання буде на постійній основі.

Також у Нацполіції повідомляють, що, відповідно до пункту 1 частини 1 статті 13 Закону України «Про Національну гвардію України», гвардійські патрулі під час залучення до виконання завдань з охорони громадського порядку мають право здійснювати превентивні та поліцейські заходи примусу відповідно до Закону України «Про Національну поліцію».

Які заходи нацгвардійцями передбачені статтею 31 ЗУ:

– перевірка документів особи;

– опитування особи;

– поверхнева перевірка й огляд;

– зупинення транспортного засобу;

– вимога залишити місце й обмеження доступу до визначеної території;

– обмеження пересування особи, транспортного засобу або фактичного володіння річчю;

– проникнення до житла чи іншого володіння особи;

– перевірка дотримання вимог дозвільної системи органів внутрішніх справ;

– застосування технічних приладів і технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, засобів фото- і кінозйомки, відеозапису;

– перевірка дотримання обмежень, установлених законом стосовно осіб, які перебувають під адміністративним наглядом, та інших категорій осіб;

– поліцейське піклування.

 

Коментарі