Афіша, Новини

Поетичний фестиваль «Meridian Czernowitz» шукає волонтерів

Серед вимог – володіння англійською або німецькою мовами.

Фото Василя Салиги

Із 5 по 8 вересня у Чернівцях проходитиме Х Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz. Як і щороку, для чернівчан і гостей міста організатори підготували насичену літературно-музичну програму. У рамках фестивалю відбудуться презентації 9 книжок, дискусії, паради поетів, театральні постановки, концерти камерної, єврейської та рокмузики, а також читання у добре знайомих і незвичних локаціях міста.

Наразі Міжнародний поетичний фестиваль «Meridian Czernowitz» оголошує набір волонтерів. Любителів поезії запрошують долучитися до команди людей, які її творять і популяризують.

У коментарі «Шпальті» піар-менеджерка фестивалю Meridian Czernowitz Лілія Шутяк повідомила, що загалом необхідно 50 людей. 

«Щороку кількість волонтерів сягає 50 людей. Здебільшого це студенти та рідше – учні старших класів чернівецьких навчальних закладів. До кожного з учасників фестивалю «прикріплений» волонтер, який допомагає зорієнтуватися в місті і перекладає з німецької чи англійської у разі потреби. Буває, що за час фестивалю волонтери й учасники здружуються і підтримують зв’язок і після його закінчення. Загалом це хороша можливість попрацювати в команді, попрактикуватися в іноземній мові та знайти нових друзів», – розповідає Лілія Шутяк.

У їхні обов’язки входитиме:

  • безпосереднє спілкування з іноземними поетами-учасниками фестивалю;
  • переклад і супровід гостей;
  • робота в команді;
  • інші організаційні питання.

Читайте також: «Паради поетів і презентації 9 книжок. Яким у Чернівцях буде ювілейний Meridian Czernowitz»

Охочі бути волонтерами на «Meridian Czernowitz» повинні відповідати таким вимогам:

  • володіння німецькою та/або англійською мовами на високому рівні;
  • комунікабельність та відповідальність;
  • проживання в Чернівцях перед фестивалем (з 26 серпня) та на час його проведення (5-8 вересня).

Щоб долучитися до команди фестивалю, заповніть тут гугл-форму. Дедлайн подачі заявок – 16 серпня.

19 серпня оголосять час та місце збору волонтерів.

Що Ви отримаєте:

  • можливість особисто познайомитися з відомими іноземними та українськими поетами;
  • нагоду покращити навички спілкування німецькою/англійською мовами;
  • сертифікат про волонтерство в міжнародному проєкті.

Нагадаємо, що участь у фестивалі візьмуть як нові автори, так і ті, хто вже виступав на Meridian Czernowitz попередніми роками. Серед них Міхаель Крюгер, Леа Шнайдер, Бйорн Кулігк, Ута Акерман (Німеччина); Юліан Шуттінг, Вольфганг Германн (Австрія); Ільма Ракуза, Саша Гарцетті (Швейцарія); Нуріт Зархі, Шимон Адаф (Ізраїль). З українських письменників і перекладачів: Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Катерина Калитко, Ігор Померанцев, Тарас Прохасько, Таня Малярчук, Андрій Любка, Олександр Бойченко, Артем Чех, Володимир Рафєєнко, Ірена Карпа, Пітер Залмаєв, Христя Венгринюк, Марк Бєлорусець, Петро Рихло, Тетяна Милимко, Олена Андрейчикова та інші.

 

Коментарі