Новини

Пауль Пшенічка у Карпатах навчатиме майбутніх нобелівських лауреатів

Мета табору – показати дітям, що вони потрібні країні.

Фото Шпальти

З 3 по 12 серпня у Карпатах тридцять два учні з усієї країни відвідають табір «Volt Camp» під наставництвом легендарного учителя фізики та астрономії з Чернівців, переможця премії Global Teacher Prize Ukraine 2017 Пауля Пшенічки. Десять днів найкращі викладачі, інтелектуальні зірки та лідери думок розвиватимуть таланти юних науковців під час літнього проєкту для обдарованих дітей. Про це повідомляють організатори табору на своїй сторінці у фейсбуку.

«Це перший в Україні безкоштовний науковий літній проєкт для дітей, обдарованих у сфері фізики та астрономії. Тут створять середовище інтенсивної підготовки, винахідництва та навичок 21 сторіччя для юних геніїв. Ми збираємо по всій країні талановитих учнів та разом із Паулем Пшенічкою проведемо освітньо-інтенсивну програму підготовки до міжнародних конкурсів, проєктів, олімпіад тощо», – зазначила операційна директорка «Освіторії» Анна Сидорук.

Аби потрапити до табору, діти повинні були заповнити анкету, написати твір, мати досягнення з фізики чи астрономії та пройти співбесіду.

Програма табору дуже насичена. Окрім оздоровлення, учасники будуть працювати над власними проєктами, проводити досліди, покращувати знання з англійської та вчитися самопрезентації. А ще для дітей проведуть різні майстер-класи. Крім того, щовечора учні збиратимуться біля ватри, щоб слухати гуцульські історії, буде джипінг у гори, рафтинг тощо.

«Ми хочемо надихнути цих учнів і показати їм можливості для розвитку та власної реалізації на благо України, щоб зменшити талановитих науковців з країни. Мета табору — показати дітям, що вони потрібні цій країні, щоб вони не роз’їхалися до того, як закінчать школу чи університет, а лишалися та розвивали нашу державу», – каже Анна Сидорук.

 

Коментарі