Новини

У Чернівцях відкрили першу інклюзивну студію живопису. Фото

Під час заходу дітки з особливими потребами розважалися з аніматорами, брали участь у театральних постановках та створювали власні живописи. В Арт-інфоцентрі «Czernowitz-Чернівці» стартувала перша інклюзивна студія живопису «Мистецтво долає бар’єри». Захід відбувся у рамках інклюзивного проєкту «Світ очима дітей». Він став переможцем конкурсу у програмі «Інклюзивне мистецтво» Українського культурного фонду спільно з Британською Радою в Україні.

Під час заходу дітки з особливими потребами розважалися з аніматорами, брали участь у театральних постановках та створювали власні живописи. Всі охочі могли побачити театралізований перформанс за участю акторів «Маленького театру» дитячого клубу «СонцеСвіт», виступ балерин зразкового колективу класичного танцю «Балет» (хореограф – Віра В’юга), а також циркові постановки студії «PARNUS».

Також на відкритті студії дітки з особливими потребами (синдромом Дауна, аутизмом, ДЦП та ін.) разом із персональними арт-педагогами створювали неповторні живописи, демонструючи своє особливе світосприйняття.

Фото Ірини Болести

Коментарі