Афіша, Новини

Чернівчан запрошують на прем’єру до театру ляльок

Презентують виставу за оповіданнями Всеволода Нестайка.

28 липня у Чернівецькому академічному обласному театрі ляльок відбудеться прем’єра вистави «Дивовижні пригоди у лісовій школі». П’єсу презентують за оповіданнями Всеволода Нестайка. Оживити захопливі дитячі історії про Косю Вуханя і Кольку Колючку та їхніх друзів на сцені Чернівецького театру ляльок спробував режисер-постановник вистави Антон Благій. Чоловік розповідає, ця робота – його перша постановка у професійному колективі.

«Я довго вів перемовини з пані Оленою, донькою Всеволода Нестайка. Вона – його правонаступниця, власниця авторських прав на його творчість. «Дивовижні пригоди у лісовій школі» – це ж ціла серій оповідань, дуже класних, між іншим. Мене найбільше зачепило перше оповідання. У цих історіях загалом дуже багато персонажів, а нам треба було, враховуючи хронометраж вистави і специфіку театру, показати найцікавіших героїв», – розповів режисер.

Також, як зазначив Антон Баглій, найбільше театрали витратили часу саме на перемовини про коректну інсценізацію «дивовижних пригод».

«Однією з основних умов надання прав на інсценізацію цього твору було збереження авторського стилю, мови і гумору Всеволода Нестайка. Від того, як я почав працювати над оповіданням, до інсценізації з узгодженням усіх авторських прав пройшло десь півтора року. Два місяці наші художники працювали над створенням декорацій і виготовленням ляльок, а до репетицій ми приступили з 10 липня. Робота дуже цікава, особисто я отримав неймовірне задоволення від роботи. Коли працюєш у професійному колективі, впевнений стовідсотково у результаті», – розповів режисер.

Художник-постановник вистави – Володимир Якубовський, композиторка – Анастасія Рошка. У виставі грають Яна Тараненко, Юлія Квятковська, Антоніна Берна, Світлана Ковальова, Віта Володькіна та Тарас Козловський.

Квитки на прем’єру можна придбати у касах театру.

Фото Анни Колісник

Коментарі