Новини

InStrum Fest. Хто з артистів виступатиме на фестивалі камерно-інструментальної та симфонічної музики

Для містян організовують тур із Чернівців із відвіданням першого дня фестивалю, екскурсійною програмою і продовженням подорожі до Тернополя.

vladbespalov – LiveJournal

17-18 серпня в Заліщиках відбудеться фестиваль InStrum Fest. Його мета − створити знаковий для України продукт, що здатен змінити майбутнє міста і регіону навколо Дністровського каньйону та реалізувати його туристичний потенціал.

InStrum Fest Zalischyky – фестиваль камерно-інструментальної, симфонічної музики та мистецтва. Створений для популяризації сучасного культурного продукту, відновлення Заліщиків як унікального європейського курорту, відродження вже наявного потенціалу в інноваційному сучасному контексті.

Заліщики ще декілька десятиліть тому були одним із головних європейських туристичних центрів, у якому відчувається міцний багатокультурний вплив Польщі, Австро-Угорщини, Литви. До Другої світової війни більшість місцевих була єврейського походження. Заліщики розташовані у 50 км від Чернівців, 120 км від Кам’янця-Подільського, 125 км від Тернополя. Розвиток нової дестинації дає можливість більш рівномірно спрямувати туристичний потік на території країни.

Головні виконавці фестивалю:

  • оркестр Євгена Хмари, піаніста-віртуоза, володаря статусу Yamaha Artist, Марта Адамчук у дуеті з Євгеном Хмарою (18 серпня);
  • симфонічно-роковий оркестр Brevis (17 серпня);
  • RADZ – інструментальний гурт із Дніпра (17 серпня);
  • DrumArt – багатогранний проєкт напрямку барабанного мистецтва, маршових барабанів (17 серпня);
  • Double Blast – чортківській кавер-дует, що поєднує класичну музику та попрок (17 серпня);
  • JULINOZA – проєкт піаністки та вокалістки Юлії Запорожець;
  • ROCKOKO з симфонічним оркестром – інструментальний гурт, що відносить себе до жанру симфонічного року, симфотроніки (18 серпня);
  • Єгор Грушин – львівський композитор і піаніст, що створює та виконує музику у стилі «неокласика» (18 серпня).

Організатори мають на меті поєднати історичний і культурний контент з активним відпочинком. Окрім музичної програми, планується зона з інтерактивом для гостей:

  • майстер-класи, ігри, зона відпочинку;
  • покази авторського кіно;
  • фотовиставка
  • пізнавально-інформаційні зустрічі з історією розвитку Заліщиків та регіону у Центральній районній бібліотеці;
  • туристичний квест по знакових місцях Заліщиків від молодіжної платформи «Вулик»;
  • мото та картінг шоу, виставка технічних робіт від місцевих юних техніків;
  • польоти на парапланах.

Особливий акцент роблять на розвитку туристичного потенціалу місцевості та її промоції. Відвідувачам пропонують не тільки культурний, але й привабливий для подорожей контент: сплави Дністром, відвідування печер, екскурсії. Також організовують тур із Чернівців із відвіданням першого дня фестивалю, екскурсійною програмою і продовженням подорожі до Тернополя. Для всіх, хто бажає повертатися до Чернівців, організовані додаткові трансфери від площі Філармонії до локації фестивалю й у зворотному напрямку. Бронювання трансферу можливо на сайті разом із продажем квитків. Також відвідувачі InStrum Fest зможуть забронювати трансфер із Чернівців, Тернополя та Києва. Організатори сподіваються створити позитивний приклад для того, щоб подібні тури та автобуси за зручним для туристів графіком працювали регулярно й у майбутньому.

Окрім того, представлять Креативну територію ЄС, де гості свята зможуть, релаксуючи у зірковому наметі, дізнатися корисну інформацію про європейську культуру та цінності, а також зробити селфі у спеціальній фотозоні та взяти участь у дитячих творчих активностях.

Подорожі новими місцями України та сприяння розвитку культури – найцінніший внесок у своє майбутнє та майбутнє країни, який може зробити кожен громадянин. Запрошуємо вас на InStrum Fest як гостя та захопленого Україною і Тернопільщиною мандрівника!

Квитки та актуальна інформація про фестиваль тут.

Коментарі