Новини

Стрічку чернівецького режисера відібрали на один із найбільших кінофестивалів Європи

«Штангіст» Дмитра Сухолиткого-Собчука покажуть на секції короткого метра  «European Shorts» 25-го «Sarajevo Film Festival».

Terrarium Script Project

Стрічку «Штангіст» чернівецького режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука відібрали до секції короткого метра «European Shorts» 25-го «Sarajevo Film Festival».

Фільм створений у копродукції України та Польщі. Це дебютна короткометражна робота режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, яку профінансувало Державне агентство України з питань кіно, Studio Munka (Polski Instytut Sztuki Filmowej та Stowarzyszenie Filmowców Polskich), а також Львівська кінокомісія. Продюсери картини – Валентин Васянович (Студія Гармата фільм) та Конрад Стефаняк (Polish Film Service).

Нагадаємо, зараз режисер фільму Дмитро Сухолиткий-Собчук працює над повнометражним ігровим дебютом «Памфір» виробництва компанії BOSONFILM. Продюсер – Олександра Костіна. Фінальний варіант сценарію «Памфір» режисер завершив у резиденції Каннського кінофестивалю Cinefondation Residence. На етапі препродакшну стрічку підтримав Український культурний фонд. Нині фільм відібрали до участі в другому турі пітчингу Держкіно.

Довідка

Сараєвський кінофестиваль (Sarajevo Film Festival) — найбільший кінофестиваль на Балканах та один із найбільших у Європі, заснований у 1995 році, коли місто було в облозі під час Боснійської війни. Секція «European Shorts» Міжнародного кінофестивалю в Сараєво презентує відібрані в результаті жорсткої селекції найбільш цікаві, молоді, хоробрі та свіжі голоси талантів із Європи, які не йдуть по шляху відомої формули створення кіно. Участь у секції «European Shorts» дає можливість фільму отримати номінацію на приз Європейської кіноакадемії (EFA) та кваліфікацію на Оскар.

Коментарі