Новини

Якими будуть бюлетені для голосування на позачергових виборах до Ради. Фото

Розмір виборчих бюлетенів для голосування в ОВО залежить від кількості кандидатів у народні депутати, які зареєстровані в цих округах.

Фото ЦВК

Центральна виборча комісія ухвалила дві постанови щодо форми, кольору та тексту виборчих бюлетенів: для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та для голосування в одномандатних виборчих округах (ОВО). Вони будуть блакитно-сірого та пісочного кольорів відповідно. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Центральної виборчої комісії. Також ЦВК постановила, що розмір виборчих бюлетенів для голосування в ОВО залежить від кількості кандидатів у народні депутати, зареєстрованих у цих округах.

Відповідно до рішення, бюлетені виготовляють за розміром:

до 6 кандидатів – 200 на 200 мм,

до 11 кандидатів – 200 на 300 мм,

до 18 кандидатів – 200 на 400 мм,

до 33 кандидатів – 200 на 600 мм,

до 50 кандидатів – 200 на 800 мм.

Відповідно до другої постанови, розмір бюлетеня для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі становить 200 на 600 мм.

Вам буде цікаво: Хто з буковинців іде у народні депутати від Чернівецької області. Оновлений перелік

«Текст бюлетеня голосування у багатомандатному виборчому окрузі друкують лише з одного боку державною мовою на одному аркуші розміром 200 х 600 мм блакитно-сірого кольору з двотоновим водяним знаком та захисними волокнами з використанням захисних графічних антисканерних елементів, виконаних із застосуванням захисних фарб, що мають флуоресценцію під дією ультрафіолетового опромінювання, та елемента, який втрачає забарвлення внаслідок термовпливу, а також із виконанням номера виборчої дільниці високим друком із застосуванням захисної фарби, що проявляється на звороті виборчого бюлетеня», – йдеться у повідомленні на ЦВК.

Фото ЦВК

 

 

Коментарі