Новини

Волонтери з-за кордону допомагають чернівчанці, яка приручила 10 коней. Фото

18 студентів прийшли доглядати за тваринами сім’ї Родигіних.

До Чернівців приїхали майже 40 волонтерів AIESEC із Китаю, Туреччини, Кореї та Індонезії для реалізації екопроєктів. За цей час вони організували фотосесію з безпритульними тваринами та перегляд екофільму. А сьогодні, 19 липня, 18 волонтерів із Туреччини і Німеччини завітали до чернівчанки Галини Родигіної, на подвір’ї якої живуть 10 коней. Багатьох жінка врятувала від бойні.

Читайте також: Чернівчанка 10 років рятує коней з-під ножів різників. Фото

«У наших планах – прибрати територію та приміщення, де живуть тварини. Повичісувати коней, та, якщо можливо, допомогти облаштувати леваду для їх вигулу»,розповіла волонтерка Анжела Косован.

Добровольцям від 18 до 25 років. Вони приїхали до Чернівців за міжнародною програмою обміну AIESEC. Хлопці з Туреччини кажуть, що коні їм подобаються, та важка робота біля них дивує.

Координаторка екопроєкту Ірина Томашик розповідає, що іноземці по-різному відреагували на роботи. Хтось приїхав працювати, інші більше насолоджувалися грою з тваринами.

«Ми їх попередили, що треба буде прибирати біля коней, розчісувати їх, годувати. Кожен узяв із собою змінний одяг та взуття, всі ніби готові були до роботи. Та для іноземців наші реалії неочікувані. Для них це своєрідний челендж. Але відреагували на цю пропозицію позитивно. Вони уявляли це інакше – мабуть, що буде тільки гра з конями», – розповіла дівчина.

Наступні три тижні волонтери організовуватимуть масове прибирання Чернівців. Планують очистити район річки Прут та паркові зони.

 

 

Коментарі