У Чернівцях підліткова мистецька формація «Teen art» провела останній творчий вечір

«Teen art» створили за ініціативи учнів третьої гімназії влітку 2017 року.

13 липня у центрі культури «Вернісаж» (вулиця Франка, 15) підліткова мистецька формація «Teen art» провела останній творчий вечір. Пісні під гітару, класична музика на клавішних, вірші та багато прози – це речі, які робили «Teen art» впізнаваним із-поміж усіх чернівецьких творчих об’єднань.

«Teen art» створили за ініціативи учнів третьої гімназії влітку 2017 року. Ініціаторами заходу стали Микита Москалюк та Катерина Маринчук. Тоді в напівпідвальному приміщенні «Лабораторії культури» група школярів разом зі своїми батьками та друзями провели маленьке зібрання. На ньому підлітки читали одне одному свої перші, наївні, але непосередні вірші. За пів року активного пошуку нових людей та втілення свіжих ідей ця маленька група могла заявити про те, що вони – творча формація.

За два роки активних виступів та підтримки громадських ініціатив «Teen art» провів понад двадцять виступів, репрезентуючи ідею про те, що підлітки теж мають право на голос і можуть самостійно заявити про себе. Проте об’єднання припиняє своє існування.

«Я відчуваю, що ми давно переросли цю ідею», – пояснив у коментарі «Шпальті» засновник «Teen art» Микита Москалюк.

У галереї під час творчого вечора були виставлені роботи їхніх художників, які можна придбати навіть зараз. Те саме стосувалося і листівок з віршами, створеними в рамках співпраці з проектом «Твоя поетична листівка». Після цього учасники формації запросили до слова людину, яка наполягала на тому, щоб вони створили «Teen art» – викладачку французької мови Олійник Анна Степанівну».

Під акомпанемент рояля учителька виконала «My immortal» та  «My heart is broken» гурту «Evanescence».

«Від цього вечора в мене залишилися лише найтепліші враження. Багато цих підлітків були моїми учнями, і мені було надзвичайно приємно виступити з ними сьогодні. Декілька років тому я сказала Микиті, що він мусить щось робити зі своїми віршами. Виступати, шукати однодумців, але не гаяти часу. Було чудово спостерігати за тим, як Teen Art виростав та змінювався, ще приємніше було усвідомлювати себе частиною цього. Вони дорослішають, і скоро знайдуть нове застосування своїм здібностям. Я на це з нетерпінням чекатиму», – сказала вона.

Вечір закінчився демонстрацією фотографій за весь період існування формації. Показ супроводжували живою музикою. Після цього за старою традицією всі заспівали пісню «Люди» гурту «Бумбокс».

Олексій Манютін

 

Залишити відгук