У Чернівцях презентували проєкт реконструкції радіолокаційної станції Памір

Це дипломна робота студента факультету архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ ім. Ю. Федьковича Андрія Грималюка.

Ескізний проєкт Андрія Грималюка

У Чернівцях презентували проєкт реставрації колишньої радіолокаційної станції «Памір», що на Путильщині. Це дипломна робота студента факультету архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ ім. Ю. Федьковича Андрія Грималюка, яка присвячена розвитку гори Томнатик.

«Там є п’ять куполів, я вирішив залишити їхню форму і вигляд, змінив тільки оздоблення. Зокрема на одному куполі вирішив зробити скляне оздоблення. Там можна облаштувати кафе, оглядовий майданчик у вигляді спіралі, куди туристи зможуть підніматися, аби побачити всю красу Карпат. А ще у куполі – облаштувати сауну, парну та басейн», – презентує свій проєкт Андрій Грималюк.

У двох інших куполах, згідно з проєктом, пропонують облаштувати хостел. Ще один купол планують залишити без змін. Там туристи зможуть безкоштовно розмістити намети для ночівлі за несприятливих погодних умов. Усі куполи архітектор пропонує з’єднати пішохідним мостом.

За словами голови Селятинської ОТГ Валерія Полянчука, цей об’єкт рішенням сесії Путильської районної ради передали у власність їхньої громади.

«Нам передали на баланс будівлі невійськового призначення. Усі приміщення і казарми – власність району», – каже Валерій Полянчук.

Наразі презентація проєкту реставрації об’єкта  це можливість показати його світу. Якщо інвестори зацікавляться ним, у Селятинській ОТГ готові до співпраці.

 

Залишити відгук