Новини

Студент ЧНУ потрапив у топ 100 молодих науковців закладів вищої освіти України

Микола Хобзей виграв стипендіальну програму «Завтра.UA».

 

Студент кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки ЧНУ Микола Хобзей став переможцем стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука Завтра.UA та ввійшов у список топ 100 молодих науковців серед закладів вищої освіти України.

Студент розповів «Шпальті», що впродовж року він зі своїм науковим керівником, викладачем кафедри радіотехніки та інформаціїної безпеки Дмитром Вовчуком працюють у галузі надзвичайно популярної нині в світі наукової тематики – метаматеріалах.

«Метаматерiали є одним iз найбiльш перспективних видiв штучних матерiалiв, що мають незвичайні та унiкальні властивості. Моя наукова робота полягала у розробленні антени з використанням провідникових метаструктур – це один із класів метаматеріалів. Такий підхід є новим та досить перспективним, оскільки метаматеріали відкривають нові можливості в антенних технологіях. Насамперед це стосується уможливлення зменшення габаритних розмірів, при цьому забезпечуючи ті ж самі або покращені характеристики функціонування антени, – повідомив студент.

Цьогоріч на молодіжному форумі «Завтра.UA» проект команди Миколи Хобзея під назвою «ChildLAB» став одним із переможців та отримав фінансування. Він спрямований на розширення світогляду та підтримку зацікавленості дітей до пізнання всесвіту.

«Ми пропонуємо створити центр, у якому малеча зможе власноруч проводити наукові досліди, експериментувати та аналізувати результати своєї роботи», – додав хлопець.

Програма надає стипендію в розмірі 2 240 гривень, яку студенти отримують щомісячно впродовж року. Також стипендіати беруть участь у тематичних молодіжних таборах програми YOU Camp та Climate Change Camp.

«Наразі я пройшов конкурсний відбір на участь у третьому літньому таборі «YOU Camp – Youth, Opportunities, Unity», який проходитиме з 16 до 20 липня 2019 року. Обрали 100 студентів, 50 – із тимчасово переміщених університетів з окупованих територій Сходу України та 50 – з університетів інших регіонів, які зберуться разом для розробки проектів, спрямованих на сталий економічний, соціальний та екологічний розвиток громад», розповів Микола Хобзей.

Науковий табір надає учасникам практичні навички з розробки та реалізації проектів, можливість отримати менторську підтримку від експертів різних галузей, допомагає встановити нові корисні контакти. Студенти дізнаються, як збирати дані та обробляти інформацію, розробляти ефективні бізнес-плани, збирати кошти, а також презентувати проекти клієнтам і громадськості.

Читайте також: 30 обдарованих чернівецьких школярів відвідали математичний табір у Карпатах

 

Коментарі