Новини

30 обдарованих чернівецьких школярів відвідали математичний табір у Карпатах. Фото

Щоденна програма табору поєднувала розваги та навчання.

Наприкінці червня 30 чернівецьких школярів, призерів Всеукраїнської олімпіади з математики та Відкритої Київської олімпіади з лінгвістики відвідали Математичний табір Буковини.

Таку можливість для них створили спільно факультет математики та інформатики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та ІТ-компанія SoftServe.

Табір тривав з 20 до 30 червня і відбувся у мальовничих Буковинських Карпатах у селі Виженці Чернівецької області. Викладачі університету забезпечили організацію табору та насичену навчальну програму, в той час як Soft Serve покрив фінансові витрати проекту та долучився до навчання для дітей у таборі.

Їх розділили на три команди за віком. Щоденна програма табору поєднувала розваги та навчання: заняття з математики та англійської під відкритим небом із викладачами та запрошеними спікерами, конкурсні командні та індивідуальні завдання, спортивні турніри тощо.

Діти спробували себе в робототехніці, зняли та змонтували відео про свій відпочинок, грали в настільні ігри та купалися у гірській річці і басейні.

Окрім навчання, команди брали  участь у «зіркових перегонах» – конкурсах, що відповідають тематиці дня. За добре виконані тематичні завдання учні отримували зірку, а за неслухняність одного з учасників ціла команда могла бути позбавленою цього призу. Всі зірки зберігалися на спеціальній стіні, а щовечора викладачі, запрошені спікери, вихователь та школярі підбивали підсумки дня – рефлексію.

Організатор та ідейний натхненник табору доцент кафедри математичного аналізу Чернівецького національного університету Олена Карлова вірить, що дітей важливо не просто навчити математики. Їм треба побачити успішних людей – спікерів із Чернівців та всієї України, які живуть наукою, та зрозуміти, що у цій сфері можна себе реалізувати на повну і досягти кар’єрного та матеріального успіху.

Коментарі