Афіша, Новини

Життя в мережі. До Чернівців із Польщі привезуть виставку про соцмережі

Це картини про суспільну активність в мережі та цикл мультимедійних художніх робіт, які поєднують мистецтво з сучасними технологіями.

19 липня у Чернівцях відкриють художню виставку  Магдалени Лесьняк «Життя в мережі» і Рафала Урбанського «QR [реінтерпретації]». Початок заходу о 16:00 у Чернівецькому обласному художньому музеї.

Картини Магдалени Лесьняк показують суспільну активність у мережі, а полотна Рафала Урбанського представляють графіки, відеопрезентації, а також цикл мультимедійних художніх робіт, які поєднують мистецтво з сучасними технологіями.

Герої робіт Магдалени – соціальні мережі та вона сама, а також оточення та певні образи типажів людей. Магдалена жартує над безглуздістю тисячі хештегів в інстраграмі. При цьому авторка не забуває і про соціальні оцінки та засилля ботів у мережі, додаючи до хештегового фото стандартні коменти про те, як це красиво.

«На багатьох роботах можна побачити і саму художницю, історії якої вплетені у відомі соціальні мережі та навіть сайти знайомств.
Роботи Рафала Урбанські об’єднані єдиною лінією – QR-кодів у різних інтерпретаціях. Окрім цього, всі вони дуже геометричні: коди заховані у колах, ромбах, трикутниках. Подекуди утворюють справжні лабіринти. Незважаючи на простоту ліній, художник, використовуючи різні техніки, добивається об’ємності зображень та фактурності», – йдеться у анонсі організаторів.

Організовують виставку Генеральне Консульство Республіки Польща у Вінниці, Бюро художніх виставок у м. Кельце та Чернівецький обласний художній музей.

Коментарі