Новини

Іноземні інвестори хочуть побудувати на Буковині керамічний завод за десятки мільйонів євро

Вони обіцяють екологічно чисте виробництво та дві сотні робочих місць.

Іноземні інвестори планують побудувати на Буковині сучасний керамічний завод.
 
Як передає видання Кіцмань.city, 4 липня у сільській раді Нижніх Станівців відбулася презентація проєкту будівництва заводу та комплексу споруд біля нього з виробництва керамічних виробів на території Нижньостанівецької сільської ради.
 
«Декілька десятків мільйонів євро інвестицій для Буковини, екологічно чисте виробництво, понад 200 нових робочих місць, капітальний ремонт дороги у невеликому селі — це плани європейців збудувати завод із виробництва керамічних виробів на території Нижньостанівецької сільської ради», – пише видання.
Про конструкцію заводу та обладнання з виробництва цегли і черепиці розповів представник португальської фірми «Metalcertima» Амадеус Ербес, яка виступила інвестором.
 
Сільський голова Нижніх Станівців Іван Гуля каже, що вже декілька років тривали переговори з європейцями про  вибір ділянки, на якій можна збудувати комплекс, а найголовніше — поблизу села Винограда знайшли поклади глини, яка підходить для виробництва якісної цегли та черепиці. Крім того, ця ділянка землі — з крутосхилами і не підходить для ведення сільського господарства.
 
Окрім основного виробництва (цегли і черепиці), тут також буде тепличне господарство. На дахах приміщень планують встановити сонячні батареї. А для того, аби мати можливість вивозити продукцію вантажівками, інвестори планують збудувати асфальтну дорогу через поле до траси, оминаючи прилеглі села. Крім того, перед початком спорудження комплексу іноземні партнери хочуть відремонтувати дорогу через село до місця будівництва.

Проєкт комплексу

Коментарі