Новини

У двох світах. У Чернівцях презентували виставку німецьких історій. Фото

Виставка знайомить із німецькими меншинами з 25 країн світу.

5 липня у центрі культури «Вернісаж» (вулиця Ольги Кобилянської, 53) презентували виставку «У двох світах – 25 німецьких історій». Організатором заходу є Почесний консул ФРН у Чернівцях.

Експозиція розроблена і реалізована Робочою групою німецьких меншин (AGDM) при Федералістській спілці європейських національних меншин (FUEN).  Виставка представляє німецькі меншини з 25 країн, їхню роль у будівництві «міжкультурних мостів», а також розглядає історичні теми й особисті історії.

«Понад мільйон представників німецької меншини проживає сьогодні в країнах Центральної та Східної Європи, а також на пострадянському просторі. Виставка вперше представить вам маловідомі німецькі меншини цих регіонів і розповість про схожість і відмінність між ними. Ви познайомитеся з історією їхніх поселень, а наш яскравий огляд покаже, якими проектами займаються окремі групи меншин сьогодні. Сім розділів виставки пропонують вам також дослідити питання про те, що таке ідентичність німецької меншини», – розповідають організатори.

Ця виставка – портативна. Вона подорожує по всьому світу і знайомить жителів різних країн з історією німецьких меншин. В Україні виставку представили у трьох містах: Києві, Чернівцях та Одесі.

Захід проводили німецькою мовою з супровідними матеріалами українською мовою й аудіогідом.

Фото Ірини Болести

Коментарі