Новини

Чернівецькі волонтери придбали для дитячої поліклініки сучасний енцефалограф

Тепер навіть новонароджені дітки з неврологічними хворобами можуть обстежитися безкоштовно.

Чернівецькі волонтери зібрали кошти та придбали для міської дитячої поліклініки сучасний енцефалограф.

Як розповіла «Шпальті» голова БФ «Волонтерський рух Буковини» Катерина Пономарьова, 3 липня обладнання вже передали медичному закладу, а облаштують його після 19 липня. За допомогою цього апарата лікарі можуть обстежувати маленьких буковинців, у яких є неврологічні розлади.

«Вартість цього обладнання – 250 тисяч гривень. Ці кошти ми збирали впродовж трьох місяців через соцмережі, проводили багато благодійних заходів. Два роки тому ми також придбали енцефалограф, та цей суттєво відрізняється від того, адже набагато сучасніший. Тут є додаткові подразнювачі, які допомагають більш чітко та правильно визначати, які проблеми є у дитини. По-друге, нам подарували до обладнання набір шапочок різних розмірів – і це просто чудово. Це дає можливість обстежувати новонароджених діток і діагностувати проблему на ранніх стадіях, а до цього лікарня могла приймати дітей лише від чотирьох років. Цей апарат має досить широкий спектр дії – від визначення порушення сну до розпізнавання епілептичних нападів», – пояснює волонтерка.

Читайте також: Вибрати життя. Чому Чернівцям потрібен хоспіс для дітей

Ще однією перевагою нового енцефалографа є те, що він пересувний. Тепер лікарі можуть обстежувати важкохворих та маломобільних дітей вдома.

«Обладнання портативне. У нас в області є дітки, яких нереально перевозити – вони у вегетативному стані. А тепер батьки можуть не хвилюватися за те, як перевозити дитинку до лікарні», – розповідає Катерина.

Загалом в Україні обстеження на такому обладнанні коштує 13 тисяч гривень. Буковинці ж тепер мають можливість проходити послугу безкоштовно. Єдина умова для пацієнтів – попередній огляд у невропатолога та його рекомендації щодо проходження обстеження на енцефалографі.

 

 

 

 

Коментарі