Новини

У Чернівцях презентували роботи буковинських архітекторів. Фото

Виставку відкрили до Дня архітектора.

Виставку робіт професійних митців та студентів-архітекторів відкрили у центрі культури «Вернісаж» до Дня архітектора. Серед робіт – проєкти для Чернівців та інших міст України.

«Цього року, крім робіт буковинських архітекторів та студентів, представили ще й лауреатів премії Національної спілки архітекторів 2019. Це зробили, аби показати відвідувачам, що в Україні теж проєктують і будують сучасні об’єкти архітектури», – розповів архітектор Максим Пасічник.

Серед проєктів для Чернівців презентували конкурсні роботи: «Автостанція на вулиці Галицький Шлях, 5», «Навчально-виховний комплекс на вулиці Немирівській, 3» та проєкти житлових і громадських будівель.

Під час презентації відзначили нагородами кращі дипломні роботи студентів Чернівецького політехнічного коледжу та ЧНУ ім. Ю. Федьковича. Зокрема премією імені Йозефа Главки у номінації «Містобудування» нагородили Рудольфа Грефа, а у номінації «Популяризація архітектури» – Ірину Приму.

«Подібні заходи організовують, аби популяризувати архітектуру і налагодити діалог між архітекторами, чиновниками та громадянами. Бо лише за умови конструктивного діалогу між усіма верствами населення вдасться не лише зберегти архітектуру нашого міста, а й примножити її реалізацією якісних проєктів», – каже Максим Пасічник.

Організатор заходу – Національна спілка архітекторів України у Чернівецькій області.

Фото Ірини Болести

 

 

Коментарі