Новини

Будь іншим. Чернівчан запрошують долучитися до Всесвітнього дня без поліетилену

Усі охочі, які поділяться своїми враженнями від одноденної відмови від поліетилену, отримають від редакції «Шпальти» у подарунок екологічні тканинні торбинки.

Сьогодні, 3 липня, в Україні відзначають Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day). З цієї нагоди Міністерство екології та природних ресурсів України закликає усіх українців долучитися до флешмобу #День_без_поліетилену.

Нагадуємо, що сьогодні медіаплатформа «Шпальта» долучається до всесвітньої ініціативи #День_без_поліетилену та пропонує взяти участь у ній кожному чернівчанину та чернівчанці.

Поділіться своїми враженнями від одноденної відмови від поліетилену в Instagram або Facebook з хештегом #Без_пластику_зі_Шпальтою. Екоактивні чернівчани отримають від нас у подарунок авторські екологічні тканинні торбинки «Будь іншим».

Також відмовитися на один день від використання пластикових пакетів закликав на фейсбуку міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

«Думаю, що один день без поліетиленових пакетів українці зможуть прожити без втрат та психологічних травм. Я як міністр екології закликаю зробити це 3 липня у Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day). Щоб мій заклик не залишився просто хорошою пропозицією, ми разом із Програмою розвитку ООН, міжфракційним об’єднанням депутатів «Зелена енергія змін» та Zero Waste Alliance Ukraine вирішили в цей день провести загальноукраїнську акцію «День без поліетилену». Це означає, що цього дня ви повинні спробувати обійтися без пластикових пакетів. Їм давно є прекрасні альтернативи у вигляді екоторбинок, паперових пакетів, зроблених власноруч сіток, названих у народі «авоськами». Насправді альтернатив багато. Тут усе залежить від вашої фантазії», – пише Остап Семерак.

Також пропонує відмовитися сьогодні від поліетиленових пакетів керівниця МОЗ Уляна Супрун. Про це вона написала на Facebook.

«Мало не кожен має вдома пакет із пакетами, правда ж? Його вміст постійно поповнюється все новими і новими пакетами з супермаркетів чи інших магазинів. Але цей процес варто зупинити. І завтра — хороша нагода. 3 липня — Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів. Сподіваюся, ви вже маєте екосумки та теж долучитеся до світової акції «День без поліетиленових пакетів»Долучитися до акції можуть усі українці. Всім варто спробувати бодай день прожити без пакетів. Їх насправді легко замінити — екосумкою, паперовим пакетом, сумкою-авоською чи зрештою складати покупки в рюкзак», − пише Уляна Супрун.

Водночас «Шпальта» закликає заклади громадського харчування та магазини долучитися до ініціативи. Пишіть нам на електронну пошту, аби ми поширили серед якомога більшої кількості людей інформацію про вашу екоактивність: [email protected].

3 липня в Україні відзначають Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів. «Шпальта» перевірила, чи можна…

Gepostet von Шпальта am Sonntag, 30. Juni 2019

 

Коментарі