Новини

Друга половина місяця – з дощами. Якою буде погода на Буковині в липні

До 10 липня в області максимальна температура повітря буде 22-27 градусів тепла.

Липень на Буковині буде теплим, із комфортною температурою повітря та з опадами.

Про це у коментарі «Шпальті» розповіла начальниця Чернівецького обласного центру з гідрометеорології Тетяна Негадайлова.

«Початок місяця буде по-справжньому літнім. Перше та друге число у нас – найспекотніші дні. Максимальні температури у перший день місяця очікуються до 34 градусів тепла, а другого липня – у межах 27-32 градусів. Окрім цього, другого липня на території області пройде холодний атмосферний фронт, місцями будуть короткочасні дощі з грозами, які супроводжуватимуться посиленням вітру.  Будуть на Буковині і грози з градом. Та розподіл опадів буде «строкатим», вони пройдуть не по всій області», – розповіла Тетяна Негадайлова.

За словами синопткині, після 2 числа стане трохи прохолодніше. До 10 липня в області прогнозують комфортну температуру. Максимальна у ці дні вона буде у межах 22-27 градусів тепла.

«Перша половина липня буде переважно без опадів. Лише у вихідні в денні години в області спостерігатимуть помірні короткочасні дощі», – додала пані Тетяна.

За довгостроковим прогнозом українського гідрометцентру, середня місячна температура у липні буде на один градус вище норми. Також вище норми очікуються опади. Друга половина місяця буде з дощами.

Коментарі