Новини

Студенти БДМУ долучилися до всеукраїнської акції за зміни в системі освіти

Майбутні лікарі акцентують: вони не проти міжнародних тестів, але хочуть, аби вони відповідали українським реаліям.

Фото надали студенти БДМУ

27 червня студенти-медики зі всієї України виступили з мирними протестами щодо зміни якості освіти. А саме – проти здачі американського тесту IFOM (іспит з Міжнародних основ медицини, що розробляє Національна рада медичних екзаменаторів США). Його МОЗ ввело як обов’язковий для студентів 3-го, а згодом і 6-го курсів.

Студенти акцентують: «Якщо хочете вводити нам міжнародні тести, вводьте міжнародну систему освіти». Підтримати своїх колег вийшли і майбутні лікарі Буковинського державного медичного університету. Як розповіли студенти 3 курсу у коментарі «Шпальті», до акції долучилися близько 1000 людей. Але, на відміну від Києва, де до студентів вийшов представник Президента, у Чернівцях на акцію жодним чином офіційно не відреагувало ні керівництво вишу, ні представники владних структур.

«Неофіційно нас підтримують і викладачі, і деканат, адже розуміють, що екзамен впливає на переведення на 4 курс. І як наслідок дій МОЗ можливий виняток більшості студентів, скорочення державних місць і зменшення фінансування університету», – кажуть студенти.

Як розповідають учасники протесту, першим почав підтримувати відкрито студентів викладач із Харкова, який і зініціював всеукраїнську акцію.

Не тільки Харків… Чернівці з нами! Де ж та міфічна ТОТАЛЬНА підтримка всієї медичної спільноти, про яку нам заявляють представники МОЗ? Ну де ж вона?

Gepostet von Oleksandr Kozlov am Donnerstag, 27. Juni 2019

 

Коментарі