Новини

Працювали всю ніч. Сьогодні завершать самовільний ремонт вулиці Щербанюка

Ремонтувати вулицю почали у четвер, 27 червня. 

27 червня у Чернівцях почався самовільний ремонт вулиці О. Щербанюка. Роблять дорогу на ділянці від вулиці М. Кутузова до Ф. Достоєвського. Наразі одну смугу вже вкрили асфальтом.

У коментарі «Шпальті» секретар міської ради Василь Продан (котрий саме перебував на цій вулиці) сказав, що ініціювали ремонт вулиці Щербанюка її мешканці. Разом із нардепкою Оксаною Продан.

«Громада вже неодноразово зверталася до міської ради щодо ремонту дороги. Мешканці попросили Оксану Продан про допомогу, і вона, по суті, організувала забудовників та підприємців. Вона не чекала ще десять років, поки влада прийде до тями. Мешканці ініціювали, наразі вони контролюють та годують працівників. І, наскільки я знаю, забудовники, які зруйнували цю дорогу, також вкладають кошти», – каже Василь Продан.

За його словами, ремонт завершать сьогодні, 28 червня. Щоправда, в оголошеннях, які розклеєні у під’їздах мешканців цієї вулиці, вказано, що ремонт триватиме до 29 числа цього місяця.

«Через три-чотири години ремонт дороги завершать. Наразі ми вже уклали одну половину асфальтом. Працівники працювали і вночі, і зранку. Стан цієї ділянки був жахливий, дороги тут не було. Тут можна було б знімати фільми про війну або грати в пейнтбол – бо можна було б ховатися в ямах. Тепер буде асфальт», − каже він.

На запитання, чи робить це Оксана Продан тому, що скоро парламентські вибори, Василь Продан відповів:

«Оксана Продан просто хоче показати, як це необхідно робити. І що це все можна зробити за добу».

У коментарі «Шпальті» міський голова Олексій Каспрук розповів, що ремонт вулиці Щербанюка – це чиста афера.

«Я радий, що Оксана Продан за сім років згадала, що вона депутатка. І дуже втішений, що частину коштів, яку сім’я Проданів заробила у Чернівцях, вона зараз вертає містянам. У передвиборчий період. Але це – чиста афера», – сказав він.

За словами мера, ремонт на цій вулиці потрібно було робити давно. Але дотримуючись правил.

«Є порядок, як це робиться, як це оформляється. Та пішли «по-бєспрєдєлу. Ви розумієте, що Оксана Продан – чинна депутатка. І тут важко щось казати», – продовжує він.

Олексій Каспрук розповідає, що наразі у бюджеті немає коштів на ремонт доріг.

«Я отримав листа від Володимира Бешлея, який зараз відповідає за ремонт доріг, із проханням виділити додаткове фінансування. Якого немає. За його словами, зараз навіть немає грошей закінчити вже розпочаті ремонтні роботи».

Олексій Каспрук каже, що після цього ремонту, очевидно, потрібно буде відновлювати мережі.

«Тут важко щось сказати. Може рванути у будь-який день. Взагалі потрібна заміна.

Ми не йшли таким шляхом, аби дати зверху тонкий шлях асфальту. Бо це гроші, викинуті на вітер. Яких нема. За проектно-кошторисною документацією вартість ремонту із замінами мереж, зі світлом – 50 мільйонів гривень», – пояснив міський голова.

Фото Ярослави Дерев’янко

Коментарі