Новини

У ЧНУ з’явилася нова спеціалізація

Тепер на економічному факультеті можна здобути освітній ступінь магістра з менеджменту за спеціальністю «Психологія ділового адміністрування». 

На економічному факультеті ЧНУ відкривають нову спеціальність. Тепер тут можна здобути освітній ступінь магістра з менеджменту за спеціальністю «Психологія ділового адміністрування». Освітню програму вже розглянули в Міністерстві освіти України, і кафедра економіки ЧНУ отримала ліцензію на її впровадження.

Як розповіла «Шпальті» доцентка кафедри економічної теорії, менеджменту й адміністрування Тетяна Заволічна, тут студентів навчатимуть менеджерських якостей та практичної психології. Цю спеціальність вона радить усім, хто обіймає керівну посаду у різних структурах.

«Це наша третя спеціальність для магістрів. Декан факультету Руслан Білоскурський зробив усе можливе, аби ми могли викладати її в ЧНУ. Ми отримали ліцензію, і вже з початку цьогорічної вступної кампанії чекаємо охочих опанувати менеджерські якості. Вступити на цю спеціальність можуть ті, у кого є освітній рівень бакалавра та спеціаліста. Це буде корисним навіть людям, які вже працюють і відчувають, що їм не вистачає фахових менеджерських навиків та психологічних аспектів управління. Ми передбачали, що вступатимуть сюди керівники адміністративного та економічного профілю в органах державного управління на підприємствах різних форм власності і в громадських організаціях. Наприклад, керівники новостворених ОТГ, яких обрав народ. У них може бути різноманітна спеціалізація, та тепер вони отримують бюджет, і виникає конфлікт, як керувати і фінансами, і людьми без посередників (районного управління). Це підійде для головних лікарів, директорів шкіл, громадських організацій. До речі, з останніми ми працюватимемо більш детально і навчатимемо, як зробити громадську організацію прибутковою. Буде окремий курс проектного менеджменту, аби навчити писати проекти і шукати фінанси», – розповідає Тетяна Заволічна.

Завідувачка кафедри економічної теорії менеджменту й адміністрування – Галушка Зоя Іванівна. Навчання на цій спеціальності буде доступне на денній та заочній формах. Термін здобуття рівня магістра – півтора року. Вартість навчання на рік на заочній формі – 19 800 гривень, на денній – 21 900.

Вступників, які мають дипломи спеціалістів та магістрів будь-яких спеціальностей, зараховують на навчання за результатами складання іспиту з іноземної мови (тести) та фахового іспиту з «Менеджменту» (тести).

Абітурієнтів – власників диплома бакалавра – зараховують на основі сертифіката ЗНО з іноземної мови та фахового іспиту з «Менеджменту» (тести).

Довідково

Освітня програма підготовки містить блок обов’язкових менеджерських дисциплін, які забезпечують фундаментальну підготовку фахівців («Договірне право», «Менеджмент організацій», «Управління проектами», «Корпоративне управління», «Публічне адміністрування», «Фінансовий менеджмент», «Інформаційні системи і технології в управлінні організаціями», «Антикризове управління», «Управління змінами», «Управління якістю» та ін.) та блок вибіркових дисциплін психологічного спрямування («Психологія бізнесу» або «Організаційна психологія»; «Управління комунікаціями та конфліктами» або «Психологія впливу і маніпуляцій», «Психологія управління і роботи з персоналом» або «Психологія кар’єри і ділові навички», «Тренінг комунікативної компетентности» або «Коучинг»; «Міжнародна ділова етика й етикет» або «Міжкультурні комунікації»; «Тренінг спілкування і мотивації» або «Психотехніки у системі публічного управління й адміністрування» та ін.). Передбачається проходження асистентської та психологічної практики, а також захист дипломної роботи.

Для більш детальної інформації щодо спеціальності та вступу заходьте: м. Чернівці, вул. Кафедральна, 2 аудиторія 9 (1 поверх), кафедра економічної теорії, менеджменту й адміністрування

Тел. (0372) 52-65-51,  моб. (050) 677 -53 -00 – Зоя Іванівна Галушка

(050) 37- 47- 666 – Андрій Анатолійович Антохов

(050) 671 – 20 -04 – Тетяна Романівна Заволічна.

 

 

Коментарі