Новини

Перекриття Хотинської. Мер розповів, коли розпочнуть ремонтувати вулицю

На ремонт Хотинської виділили три мільйони гривень.

Фото Ігоря Клима

Сьогодні, 24 червня, активісти перекрили вулицю Хотинську у Чернівцях. Вони вимагали капітального ремонту дороги.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що не планує їхати до активістів, адже неодноразово з ними зустрічався.

«Ми пояснили ініціаторам протесту, що цього року капітальний ремонт вулиці неможливий. Тому будуть нести відповідальність за нанесення збитків тролейбусному управлінню і політичну відповідальність за ускладнення життя чернівчан», – зазначив мер.

За словами Олексія Каспрука, наразі у міському бюджеті немає коштів на капітальний ремонт вулиці, адже це приблизно 195 мільйонів гривень.

 «Цих грошей немає ні в міському бюджеті, ні, наскільки мені відомо, і в державному. Перекриття вулиці не зробить нічого, крім того, що створить незручності чернівчанам. На жаль, мене не почули. Сьогодні активісти перекрили рух також і громадського транспорту», – розповів Олексій Каспрук.

Наразі на виконання поточного ремонту Хотинської виділили три мільйони гривень. Уже провели тендер, і цього тижня підрядник візьметься за роботи.

Також Олексій Каспрук зазначив, що раніше, у 2016-2017 роках, він разом із депутаткою Садгірського округу неодноразово просили депутатів внести Хотинську до переліку вулиць, які потребують ремонту. Тоді обранці відмовилися це зробити. Цей об’єкт внесли до переліку аж 2018 року. Однак наразі немає проектно-кошторисної документації. Тож навіть, якщо Кабінет міністрів виділить кошти на капітальний ремонт Хотинської, розпочати роботи на цій вулиці цьогоріч неможливо.

Міський голова вже доручив Департаменту ЖКГ надати півтора мільйона гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації.

«Орієнтовний час виготовлення проекту з експертизою – 2-3 місяці. Відтак – тендерна процедура ще місяць. Розпочати капітальний ремонт можливо не раніше жовтня-листопада», – зазначив мер.

 

Коментарі