Ніжність. У Чернівецькій філармонії презентували мистецький перфоманс. Фото

Його авторкою стала піаністка філармонії Лілія Холоменюк, а режисеркою – актриса муздрамтеатру Марія Романова.

22 червня у Чернівецькій обласній філармонії відбулася прем’єра мистецького перфомансу «Ніжність» за одноіменним твором письменника-символіста Анрі Барбюса (моноопера-новела В. Губаренко).

Його авторкою стала піаністка філармонії Лілія Холоменюк. Режисерка-постановниця перфомансу – актриса Чернівецького муздрамтеатру Марія Романова.

В основі сюжету – історія дівчини, котра пише своєму хлопцеві у момент розлуки чотири листи. І тільки в останньому з них глядач дізнається, що героїня померла 20 років тому, а повідомлення просто заплановано приходили.

«Найцікавішим для мене було розібратися у психології цієї жінки. Людина розлучилася з коханим, написала йому листи і покінчила життя самогубством. Але її основний план – аби чоловік думав, що вона жива. 20 років він так думає. Виправдати її стан перед кожним листом, знайти правильний емоційний, психофізичний стан, ще й зробити, аби це було цікаво і зрозуміло глядачеві», – розповіла «Шпальті» Марія Романова.

За словами авторки проекту Лілії Холоменюк, у сценічному образі переплелися одразу декілька сфер мистецтва: музика (фортепіано), вокал, пластика та акторська майстерність.

«Я дуже сподіваюся, що люди, які підуть після цього концерту додому, зможуть принести ніжність у свою сім’ю, у своє оточення, свій світ», – розповіла вона.

Фото Ірини Болести

 

Залишити відгук