Новини

Випускні вечори у чернівецьких школах святкуватимуть 27 червня

Медалі відмінникам вручатимуть цього ж дня у Літньому театрі.

Чернівецькі випускники 2019 року отримають атестати та медалі 27 червня. Про це у коментарі «Шпальті» розповів начальник управління освіти Чернівцької міської ради Сергій Мартинюк.

Він зазначив, що урочиста частина у школах відбудеться 27 червня у першій половині дня. Після цього всіх відмінників шкіл Чернівців зберуть разом для вручення медалей. Святкування школи проводитимуть у цей же день увечері.

«Урочисту частину школи проводять в актових залах, не у дворі навчального закладу. Якщо ми даємо якісь поради щодо тривалості заходів на Перший та Останній дзвоники, тут школи самі обирають, скільки часу триватиме вручення атестатів. Після цього всі відмінники отримають медалі у Літньому театрі. А ввечері школи святкують. Хтось у ресторанах, хтось узагалі відмовився від бенкетів», – розповів Сергій Мартинюк.

За його словами, випускники одного ліцею вирішили поїхати разом у тур замість застілля. 

«Це все вибір випускників та їхніх батьків. Єдина наша рекомендація для вчителів, аби вони брали участь у цих святкуваннях якнайменше…», –  зауважив головний освітянин міста.

Точна кількість медалістів цього року, каже Сергій Мартинюк, буде відома після всіх результатів ЗНО.

«Про кількість медалістів можна сказати тільки те, що ЗНО їх «відсіює». Це вже звична практика, й у цьому, як на мене, перевага тестування. Якщо вчителі десь дотягнули оцінку, підтримали, учні щось перездавали, то тут результат беззаперечний. Уже є такі, які «злетіли» з золотих медалей на срібну, а є й такі, хто не отримає медалі взагалі. Минулого року після ЗНО 40% потенційних медалістів не одержали її», – додав посадовець.

Цього року у Чернівцях 1122 випускників.

 

Коментарі