Афіша, Новини

На Обнові встановлюватимуть рекорд України. Програма заходу

О 21:00 усі охочі масово виконають пісню «Червона рута».

Фото з Facebook “Обнова фест”

У неділю, 16 червня, у Музеї народної архітектури та побуту відбудеться традиційний етнодуховний фестиваль «Обнова-фест». Він буде присвячений року сім’ї, а також ювілею композитора і поета Володимира Івасюка.

На відвідувачів заходу чекатимуть духовні розважання, автентичні майстерні, фотозони, фестивальний квест та дитяча галявина «Обнова-ленд».

Окрім цього, у музеї просто неба під час фестивалю встановлюватимуть рекорд України з наймасовішого виконання пісні «Червона рута». Всіх охочих долучитися до дійства запрошують прийти туди о 21:00.

На «Обнові» буде денна та вечірня сцени, на яких молитимуться за мир в Україні та виступатимуть гурти: театр-студія «Гердан», «Під небом», «Denomen», «Toloka», «Navka» (Марина Тимофійчук), «The Doox», «ФлайZza» і «Ot Vinta».

На етносцені гратимуть народний аматорський ансамбль «Зеленчани» і бандуристки Анастасія Зварич та Іванка Старик. А завершиться свято вогняною сценою – виступом Театру вогню з арт-проектом «Shadows» та запаленням фестивальної ватри.

Однією з найбільших буде дитяча програма – «Обнова-ленд». Для найменших відвідувачів проведуть майстер-класи з народних танців, малювання коміксів, аквагрим, бульбашкове шоу, майстерню слаймів, конструювання та роботехніки.

Працюватимуть і майстерні для всієї сім’ї, зокрема з писанкарства, соломоплетіння, різьби з дерева, живопису та вивчення іноземних мов. Крім того, ремісниче містечко представить клуб історичної реконструкції «Берсерк».

Також на відвідувачів «Обнова-фесту» чекають фотозони, командні ігри, виставка світлин першого фестивалю «Червона рута», вуличний університет і літературно-акустична кузня.

Вхід – 100 гривень, для пенсіонерів та дошкільнят – 50 гривень, для учасників АТО/ООС – безкоштовно.

Коментарі