Новини

Вуличний кінотеатр та зустріч митців. Як на Буковині відзначатимуть день народження Миколайчука

Цього року локації святкування будуть у Чорториї та Вижниці. 

Цьогорічне відзначення 78-ої річниці від дня народження Івана Миколайчука розпочнеться 14 червня відкриттям кінофестивалю «Іванова Переберія» о 17:00 у Вижниці.

О 19:00 цього ж дня відбудеться вечір сучасного українського кіно. А в нічному кінозалі, починаючи з 22:00, демонструватимуть фільми, де грав Іван Миколайчук.

З нагоди свята на Буковину приїдуть митці українського кіно. Наразі вже відомо про Всеукраїнський кінофестиваль «Іванова переберія», нічний кінозал у Вижниці та народні гуляння у Чорториї.

«Кінопрокат започаткував це свято, і традиційно ми приймаємо на Буковині делегацію спілки кінематографістів. Митці кіно з Києва приїдуть до нас 14 червня. Уже о 17:00 у центрі Вижниці буде відкриття фестивалю», – розповіла у коментарі «Шпальті» керівниця КП «Чернівецький кіновідеопрокат» Людмила Калінкауцька.

15 червня о 10:00 відбудуться урочистості біля барельєфу славетного краянина у Чернівцях (ріг вулиць Івана Миколайчука та проспекту Незалежності).

О 12:00 – зустріч родини, кіномитців, творчих колективів, громадськості, гостей на подвір’ї Миколайчуків у селі Чорториї на Кіцманщині.

У програмі заходів також:

  • Відвідання мистецько-меморіального музею-садиби І. Миколайчука.
  • Мистецькі та аматорські виступи.
  • Виставки та продаж товарів образотворчого мистецтва та народних ремесел.
  • Народні гуляння.
  • Робота вуличного кінотеатру.

О 15.30 – відвідування музею-маланки у Вашківцях делегацією НСКУ (Національна спілка кінематографістів України).

О 16.00 – творча зустріч «Іван у спогадах побратимів» делегації НСКУ з глядачами у Вашківецькій ОТГ.

Для охочих побувати на заходах у Чорториї 15 червня 2019 року о 10:30 після покладання квітів до барельєфа прямуватиме автобус (ріг вулиць Івана Миколайчука та проспекту Незалежності).

 

 

 

 

Коментарі