Новини

У Чернівцях презентують виставку «Еволюція: маски Торресової протоки»

Також до Чернівців приїде Надзвичайний та Повноважний Посол Австралії в Україні Меліса О’Рурк.

Чернівчан запрошують на виставку «Еволюція: маски Торресової протоки». Відкриття відбудеться 10 червня о 15:45 у ЧНУ ім. Ю. Федьковича (V корпус ЧНУ, холл до Шевченківської зали). Виставка є пересувною. Вона складається з 26 графічних панелей (фотопанно) і має на меті ознайомити міжнародну спільноту з культурним надбанням корінних народів Австралії.

«Експозиція демонструє мистецтво корінних народів Австралії, зокрема мистецтво остров’ян Торресової протоки. Виготовлення та носіння красиво оздоблених масок – разючих предметів ритуального та історичного значення – є однією з найяскравіших традицій регіону. Сягаючи корінням у давню духовність, сьогодні маски та їх виготовлення є вираженням художнього та культурного відродження», – повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуку Міжнароний відділ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

Окрім цього, у понеділок, 10 червня, до Чернівців приїде Надзвичайний та Повноважний Посол Австралії в Україні Меліса О’Рурк.

  • 14:00 – 14:30 – зустріч із ректором;
  • 14:30 – 15:45 – зустріч зі студентами на тему освітніх можливостей в Австралії (V корпус ЧНУ, 149 ауд.);
  • 15:45 – 16:45 – відкриття виставки «Еволюція: маски Торресової протоки», дегустація австралійського вина (V корпус ЧНУ, холл до Шевченківської зали)

Виставку організовує Національний музей Австралії у партнерстві з культурним центром Gab Titui і Міністерством закордонних справ та торгівлі Австралії. 

Коментарі