Новини

У Чернівцях хулігани масово зрізають кабелі від інтернету. Користувачі залишаються без зв’язку

Такі випадки зафіксували у Шевченківському районі. 

У Черніцях хулігани масово зрізають кабелі інтернет-зв’язку. Правопорушення зафіксували у районі від вулиці Південно-Кільцевої до проспекту Незалежності.

Про це у коментарі «Шпальті» розповів заступник директора ТОВ «Лангейт» Юрій Косуба. За його словами, подібні інциденти трапляються вже упродовж багатьох років. Зараз найбільш масово кабелі зрізають у районі вулиці Ентузіастів.

«Порушення здійснюють посеред білого дня і часто одні й ті ж люди. Усі злочини відбуваються на території Шевченківського району. За ці роки я неодноразово звертався до правоохоронців, від мене вже є більше 100 позовних проваджень, та результату жодного. Це відбувається майже кожного дня, та інформувати поліцію ми перестали через відсутність дієого реагування з їх боку. Тоді ми вирішили затримуати хуліганів на місці злочину і самі передавали їх правоохоронцям.  Поліція затримує їх і випускає. А на наступний день ми знову їх помічаємо на тому ж місці за тим же ділом. Від цього страждають більшість провайдерів…», – розповідає Юрій Косуба.

 

За його словами, люди, які вчиняють правопорушення, неодноразово судимі і вживають наркотики. Дроти вони вирізують, плавлять і здають мідь у пункти прийому кольорового металу.

Такі злочини відбуваються щодня. Внаслідок цих порушень страждають клієнти провайдерів: вони залишаются без інтернет-зв’язку, а компанія вимушена повторно підключати ці послуги і зазнає значних витрат.

«Ми вже й у судах зустрічалися, та щоразу статтю відкривали не за тим правопорушенням. Усі позови розглядали як крадіжку (стаття 185 Кримінального кодексу України), а не безпосередньо за статтею 360 – «Умисне пошкодження ліній звя’зку», – додає Юрій Косуба.

Редакція «Шпальти» звернеться до правоохоронних органів та стежитиме за подальшим розвитком цих подій. 

 

 

 

 

 

 

Коментарі