Афіша, Новини

Сьогодні юний художник Данило Гулько презентує у Чернівцях свою третю виставку картин

Представлять 16 абстракційних картин, де Данилко зобразив дощ. 

6 червня у Чернівцях відкриється третя персональна виставка юного художника зі спектром аутичного розладу Данилка Гулька. Експозицію унікальних робіт презентують у «Steinbarg Gallery & Cafe» (вул. Університетська, 11). Початок – о 18:00.

Як розповіла «Шпальті» мама талановитого художника Альона Гулько, Данилко працював над роботами більше року.

«По завершенню його попередньої виставки в Чернівцях 22 березня 2018 року він уже почав працювати над цією. Це нова виставка, нові картини… Це не конкретні зображення, буде абстракція, алюзія дощу. Він по-своєму зображає дощ, компонує кольори. Кожен відвідувач виставки зможе побачити там щось своє… Картин буде 16», – сказала пані Альона у коментарі «Шпальті».

Читайте також: Депутатка з «кришталевою» хворобою та чемпіон без кисті руки. Історії буковинців, які мотивують

Цього разу автор представить себе у новому стилі. Виставка матиме назву «Дощ кольорів».

«Цього разу автор представить свої емоції, алюзії, переживання, гру кольорів та станів. Це дощ нашого екзистенційного внутрішнього діалогу кожного, радості та болю. Данилко поєднує як протилежні кольори, так і настрої. Він говорить до нас ані сюжетом, ані формою, він говорить відчуттями. Дуже тонкими і часом аж невидимими. Кожен зможе у кольорі та помахові пензля знайти своє глибинне. І матиме шанс, хоч на мить, але торкнутися того тихого, вимріяного intermezzo, бо сила дощу та стікання краплі завжди різна, як і наша рецепція на це», – пише наставниця художника Христя Венгринюк. 

Охочі зможуть придбати картини безпосередньо під час виставки.

Коментарі