Новини

Сильна злива підтопила вулиці Чернівців. Фото, відео

За 20 хвилин випало 16 міліметрів опадів.

Сьогодні, 6 червня, близько 16:30 у Чернівцях почалася сильна злива. Через інтенсивні опади підтопило вулиці міста. Зокрема автівки їздили по колеса у воді кільцем біля готелю «Турист». Також підтопило вулицю Головну в районі типографії, парк Шевченка та вулицю Гагаріна біля залізничного вокзалу.

Крім того, під час зливи у місті не курсували деякі тролейбуси. Це, як повідомили «Шпальті» у центральній диспетчерській службі ЧТУ, зробили для того, аби не пошкодити механізм транспорту.

«З 16:58 до 17:12 ми відключали від електронної напруги тролейбуси №1, №6 та №8. Коли занадто високий рівень води підіймається, робимо це автоматизовано, аби не закоротило тяговий двигун транспорту. Тому сьогодні одразу, щойно кількість води перевищила норму, відключили мережу, щоб пасажирів не вдарило струмом», – розповіли у ЧТУ.

Як повідомила «Шпальті» начальниця Чернівецького обласного центру з гідрометеорології Тетяна Негадайлова, всього за 20 хвилин випало 16 міліметрів опадів.

«Для порівняння: норма для першої декади червня – 41 міліметр. Злива інтенсивна, метеорологічною мовою вона називається «значна злива». І належить до небезпечних явищ, але чогось стихійного і страшного в цьому немає», – сказала вона.

Крім того, Тетяна Негадайлова розповіла, якою буде погода у Чернівцях найближчі 10 днів.

«До понеділка практично щодня після обіду буде короткочасний дощ із грозою. З вівторка до п’ятниці ми очікуємо, що на рівнинній місцевості буде без опадів. А після п’ятниці можливе відновлення дощів», – повідомила метеорологиня.

 

Фото, відео Дмитра Балінова, Тетяни Владики

 

Коментарі