Афіша, Новини

Пральня ілюзій. У Чернівцях актори німецького професійного театру презентують виставу

Вистава за мотивами віршів поетеси Рози Ауслендер.

Фото: olga.gunko

12 червня у Центральному палаці культури (Театральна площа, 1) відбудеться показ вистави за мотивами віршів поетеси Рози Ауслендер «TRAUMWÄSCHEREI» ⁄ «Пральня ілюзій». Початок – о 19:00.

Режисер Олег Мельничук разом з акторами німецького професійного театру «SENSEMBLE» (м. Ауґсбурґ, Німеччина) продемонструє цю виставу у Чернівцях. Вперше проект презентували на Artist-in-Residence 2017.

«Мігранти, біженці, заробітчани, нелегали… Що станеться з тобою, коли ти будеш змушений покинути те місце, де народився? Що ти відчуєш, коли потрапиш у середовище, яке відрізняється мовою, релігією, традиціями? Чи не стане воно тобі ворожим? Чи не станеш ти в новому середовищі істотою нижчого ґатунку? А якщо ти повністю його приймеш, то чи не втратиш ти себе? Всю свою історію людство тікає або ж шукає кращого життя. Добровільно або ж примусово. Втеча та вигнання. Першим був Едем. Першими «вигнанцями» були Адам і Єва. З того часу людство кочує від одного рятівного «острова» до іншого і врешті-решт усвідомлює, що це втеча від самого себе. Так і герої вистави Адам і Єва блукають у цьому світі. Але не забуваємо, що в Едемі був ще й третій персонаж…» ідеться в описі події.

Тривалість вистави – 1 година 40 хвилин.
Іде німецькою мовою з українськими титрами.

Коментарі