Новини

Тепло і дощовий липень. Якою буде погода влітку у Чернівцях

Літні місяці очікують із температурами на 1-2 градуси вище кліматичної норми.

За довгостроковим прогнозом українського гідрометцентру, цьогоріч літо буде теплим, із температурами на 1-2 градуси вище кліматичної норми. У червні також дощитиме, щоправда, менше, ніж у травні. А липень буде більш дощовим, ніж серпень. Про це у коментарі «Шпальті» розповіла начальниця Чернівецького обласного центру з гідрометеорології Тетяна Негадайлова.

«Перші дні літа практично продовжили погоду травня. У першій декаді червня характер погоди не зміниться з температурами 21-26 тепла з нестійким характером. Тобто майже щодня у другій половині дня можливі короткочасні дощі. Вони будуть супроводжуватися грозами, місцями шквалистим посиленням вітру, градом», – розповідає Тетяна Негадайлова.

Також вона зазначила, що у травні у Чернівцях зафіксували дві місячні норми опадів. Упродовж місяця температура повітря була на 0,5 градусів вище кліматичної норми, попри те, що всі вважали цей місяць холодним.

Інтенсивніших опадів синоптики очікують 3-4 червня. Це будуть переважно помірні та значні дощі, які сформують невеличкі паводки на річках області. Але підйоми води будуть у межах русла річок. Сильних паводків на території області не очікують.

«У наступні дні червня температура повітря підвищиться і дощі спостерігатимуться рідше. Однак опади на території області розподіляться дуже нерівномірно. Це характерно для наших країв у літню пору», – зазначила Тетяна Негадайлова.

 

Коментарі