Новини

Чернівецька делегація УГКЦ відвідала літургію Папи Франциска

Упродовж трьох днів Папа Римський подорожував Румунією.

Фото Чернівецької єпархії УГКЦ

Румунія стала 45-ю країною, яку відвідав Папа Франциск під час свого понтифікату. Паломництво Святішого Отця до Румунії – це вже 30-та Апостольська подорож. На молитву з Папою, яка тривала три дні різними містами Румунської держави, з України побували чимало паломників, а особливо з Буковини. Про це повідомляють на Фейсбук-сторінці Чернівецької єпархії УГКЦ.

«З Чернівецької єпархії до міста Блаж офіційну делегацію УГКЦ очолив правлячий єпископ Йосафат (Мощич). Перед приїздом Папи до Румунії Блаженіший Святослав передав поручення єпископові Чернівецькому представити Українську Греко-Католицьку Церкву на прощі Папи в Румунії. У паломництві до Блажу з єпископом Йосафатом прибуло 175 вірних та 10 священиків. Саме в цей день, 2 червня, Папа Франциск вперше під час свого понтифікату в рамках Апостольської подорожі очолив Святу Літургію у візантійському обряді», – йдеться у повідомленні.

На цій Божественній літургії, яка проходила в парку Свободи після Входу з Євангелієм, відбулася беатифікація (у католицькій церкві — акт зарахування тієї або іншої особи до лику блаженних) сімох румунських греко-католицьких єпископів, котрі постраждали за віру під час комуністичного режиму. Священномученики Валерій Траян Френціу, Василій Афтеніє, Іоан Сучіу, Тіт Лівіу Кінезу, Іоан Балан, Олександр Русу та кардинал Юліу Хоссу після тривалого беатифікаційного процесу були визнані блаженними католицької церкви.

На завершення прощі всі українці помолилися за наближення часу, коли Вселенський Архієрей відвідає українські землі.

Фото Чернівецької єпархії УГКЦ

Фото Чернівецької єпархії УГКЦ

Фото Чернівецької єпархії УГКЦ

 

Коментарі