Афіша, Новини

У Чернівцях відбудеться конкурс на кращий проект із робототехніки

У дворику ратуші презентують 28 проектів. 

1 червня з 16:00 до 18:00 чернівчан запрошують у дворик ратуші на підсумки конкурсу проектів із робототехніки. Захід присвячений Дню захисту прав дітей.

Організатори – центр робототехніки «Ботеон» та центр розвитку «STEAM Club».

Як зазначають організатори, мета заходу – об’єднати талановиту, допитливу молодь, яка цікавиться інформаційними технологіями та прагне змінити світ на краще.

Всього в конкурсі взяло участь 120 дітей віком від 8 до 14 років, які розробляли проекти у категоріях: Mobile Robotics, Smart House, проекти в програмі Середовищі S4A, Game projects, проекти на графічній мові програмування Ardublock та інтегрованому середовищі Arduind ide на мові С ++. Створили 28 проектів.

«Діти презентуватимуть власні проекти, над якими працювали впродовж року, а професiонали ІТ подiляться власним досвідом роботи та розкажуть про переваги, бонуси та умови самореалізації у світі науки й технологій», – кажуть організатори.

Читайте також: Як у Чернівцях відзначатимуть День захисту дітей

Учасники зможуть:

– дізнатися про місце науки, зокрема робототехніки, математики, інформатики в сучасному світі та перспективи їх розвитку;

– відвідати демонстрацію проектів із робототехніки;

– відвідати виставку роботів;

– долучитися до боїв роботів на основі мобільних платформ;

– познайомимося з натхненними спікерами, зокрема і з практиками в ІТ-сфері;

– познайомитися з виставкою творчих робіт учнів, виконаних під час арт-курсу;

– відвідати виставку фоторобіт, над якими діти працювали впродовж курсу з фотомистецтва.

Захід є безкоштовним та спрямованим на розвиток і популяризацію STEM-освіти у Чернівцях.

Довідка:

Програма навчального центру «BOTEON» спрямована на розвиток логічного мислення, навичок програмування і конструювання у дітей віком від 6 років. Викладання базових курсів з інформатики, схемотехніки і робота з інформацією сприяє формуванню інженерного способу мислення, придбання навичок для найбільш затребуваних, перспективних і добре оплачуваних професій, таких як програміст, розробник систем автоматики і робототехніки, інженер-конструктор.

Метою роботи Центру розвитку STEAM Club є надання дітям важливих для реалізації в майбутньому знань із комп’ютерної інженерії, програмування та конструювання, природничих наук (фізики, хімії, біології, науки про Землю та астрономії), математики та інформатики, а також розвиток їхньої творчості.

Детальнішу інформацію можна отримати за контактами: тел. (050) 642 43 04 Тетяна Мосін або ж написавши на e-mail: [email protected]

 

 

 

 

Коментарі