Новини

У Чернівцях на вулиці Воробкевича отруїли безпритульних собак

Чернівчани бачили, як тварини билися в конвульсіях.

У Чернівцях – черговий інцидент з отруєнням безпритульних собак. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив активіст Артем Жук. За його словами, спочатку він побачив у соцмережі коментар про те, що на вулиці Воробкевича біля ЖК «Водограй» тварини билися в конвульсіях.

«Я живу неподалік, тому вночі, десь о 2:30, вийшов, щоб пересвідчитися, чи це не фейк. Знайшов тіло одного отруєного собаки. Поговорив з охоронцем, який розповів, що тут труїли щурів. А сьогодні зранку з’явилася інформація, що ще два собаки отруєні в цьому ж районі», – розповів у коментарі «Шпальті» Артем Жук.

Активіст зв’язався з волонтерами, а також повідомив працівників «Центру стерилізації тварин» і керівників міста.

«Ми були там сьогодні – жодного трупа не знайшли. Охоронець розповів, що під’їхала якась машина із землею, яка забрала тіла собак. Ми знайшли лише один труп у сміттєвому контейнері на вулиці Південно-Кільцевій, 21 А. Загалом це якась незрозуміла ситуація, ми опитали людей – ніхто нічого не бачив», – повідомила у коментарі «Шпальті» операторка МКП «Центр стерилізації тварин» Валерія.

Як розповів нам колишній директор Притулку для тварин Василь Виноградов, найімовірніше причиною смерті тварин стали таблетки від туберкульозу. Адже отрута від щурів викликає крововиділення в задній частині, чого не видно на фото Артема Жука.

Наразі у Центрі стерилізації тварин вирішують питання щодо проведення експертизи знайденого тіла собаки для визначення причини смерті.

Нагадаємо, масове отруєння собак у квітні відбулося у мікрорайоні «Гравітон».

 

Коментарі