Новини

У Чернівцях на Гравітоні масово отруїли собак

Чотири тварини загинули, а одну вдалося врятувати.

14 квітня у мікрорайоні «Гравітон» у Чернівцях масово отруїли собак. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку написав колишній керівник Центру стерилізації тварин Василь Виноградов.

«Чернівці. Руська, 229-235, труять собак. Рижо-білого кольору собака б’ється у конвульсіях. Це бачать діти на дитячому майданчику. Піст. Хто має можливість, підтягуйтеся у цей район», – ідеться у дописі.

Читайте також: Уже 20 собак. У Чернівцях невідомі впродовж тижня труять собак

У коментарі «Шпальті» він повідомив, що жителі мікрорайону виявили п’ять випадків отруєння собак. Лише одну тварину вдалося врятувати. Нині вона перебуває у Центрі стерилізації.

«Учора мені зателефонував сусід Євгеній та розповів, що на дитячому майданчику за адресою: вулиця Руська, 229Б собачка б’ється у конвульсіях. Оскільки я не зміг вийти на допомогу (від четверга перебуваю хворий удома), дружина побігла робити укол собаці. Сусіди купили в аптеці протиотруту. Вкололи собаці 10 кубів Б6, але, вочевидь запізно – не змогли врятувати», – розповів Василь Виноградов.

Також він зазначив, що того ж дня знайшли ще одного собаку, який бився у конвульсіях на зупинці громадського транспорту «Злагода». Це відбувалося на очах у десятків людей. Його теж не змогли врятувати. Крім того, виявили ще двох мертвих тварин – одну знайшли на стежці біля будинку 219Є, іншу – у дворі мікрорайону.

«Це були стерилізовані собаки, добрі, не агресивні, ніколи не гавкали на людей. Вони захищали мікрорайон, їх знали жителі, ніхто не скаржився на цих псів. Шкода, що про них усі дбали, а хтось отруїв», – каже Василь Виноградов.

Жителі мікрорайону викликали слідчо-оперативну групу, аби з’ясувати обставини отруєння. Припускають, що собаки з’їли щурячу отруту або таблетки від туберкульозу. Чернівчани вважають, що хтось зробив це цілеспрямовано з метою отруїти не одну конкретну тварину, а всіх.

Як повідомили у ГУ НП Чернівецької області, чергова частина Чернівецького відділу поліції зареєструвала повідомлення про масове отруєння собак.

«Зі слів жителів вулиці Руської, вони помітили декілька випадків смерті тварин за невідомих обставин. За вказаною адресою слідчо-оперативна група виявила тіла двох мертвих собак. Наразі поліціанти встановлюють обставини вказаних подій», – ідеться у повідомленні поліції.

Жорстоке поводження з тваринами є кримінальним правопорушенням. За такі протиправні дії винним особам загрожує до восьми років позбавлення волі.

За словами Василя Виноградова, у Чернівцях неодноразово фіксували отруєння тварин, однак поліція не може знайти і покарати винних. Тож, допоки тварини будуть перебувати на вулиці, вони під загрозою. Ця ситуація може змінитися, якщо всі безпритульні тварини будуть стерилізовані, а жителі приватного сектору не будуть викидати на вулицю домашніх улюбленців.

 

Коментарі