Новини

Потяг Чернівці–Львів із червня їздитиме на півгодини довше

Швидкісний поїзд відправляють на ремонт, замість нього пасажирів возитимуть плацкартні вагони.

Фото azizu.com.ua

Із початку червня потяг Чернівці–Львів №701/702 їздитиме довше. Зокрема, з 2 червня тривалість поїздки з Чернівців до Львова становитиме 4 години 20 хвилин (тепер 3 години 47 хвилин). Потяг відправлятиметься з Чернівців о 6:00, а прибуватиме до Львова о 10:20. У зворотному напрямку з 1 червня поїздка буде майже на годину довшою, ніж зараз – 4 години 40 хвилин (замість 3 годин 53 хвилин). Зі Львова потяг виїжджатиме о 17:25, а до Чернівців приїжджатиме о 22:05. Про це повідомляє офіційний сайт «Укрзалізниці».

Зміна графіка пов’язана з тимчасовою заміною рухомого складу.

«Швидкісний потяг іде на капітальний ремонт, адже він два роки від’їздив без профілактики. Замість нього пасажирів возитимуть три класні (плацкартні) вагони і тепловоз», – повідомив у коментарі «Шпальті» начальник станції «Чернівці» Ярослав Лучко.

Читайте також: «Львівська залізниця» призначила нового начальника станції «Чернівці»

Пасажири у вагонах, як і раніше, сидітимуть. За словами Ярослава Лучка, ремонт потяга триватиме від одного до двох місяців.

«Не думаю, що його швидше відремонтують. Я їздив у кабіні машиніста і бачив, що там є багато проблемних питань», – розповів він.

Одразу після завершення ремонту швидкісний потяг повернеться на маршрут. Причому «Львівська залізниця» планує збільшити кількість вагонів до п’яти, додавши ще два вагони.

Водночас щонайменше на період ремонту потяг Чернівці–Львів не курсуватиме до станції «Чернівці-Південна». З технічної точки зору це наразі невигідно, каже Ярослав Лучко.

Вам буде цікаво: Станція-привид. Чи готова «Чернівці-Південна» до курсування потяга зі Львова

«Швидкісний поїзд міг їхати до станції «Чернівці-Південна», бо в ньому машиніст просто переходить з однієї кабіни в іншу. Зараз же потрібно буде тягнути два тепловози. Немає змісту робити це задля трьох-чотирьох пасажирів, які їздять на «Чернівці-Південну», – зазначив начальник станції «Чернівці».

Нагадаємо, експеримент із курсування швидкісного потяга зі Львова до станції «Чернівці-Південна» стартував 31 березня.

Коментарі