Новини

Три вилучені телефони та одна шпаргалка. Як буковинці складали ЗНО з української мови та літератури

Явка на друге за графіком незалежне оцінювання в області склала 97,9%.

фото УНІАН

23 травня абітурієнти з усієї України складали ЗНО з української мови та літератури. Після іспиту з математики це вже друге незалежне оцінювання.

За словами завідувачки відділу групи моніторингу ЗНО у Чернівецькій області Любові Якименко, іспит з української мови та літератури традиційно складають у всіх районних центрах області та у Чернівцях. Так було і цього разу, однак абітурієнтів із Новодністровська через малу кількість учасників долучили до школярів Сокирян.

Цьогоріч 8922 буковинців зареєструвалися на ЗНО з української мови та літератури, а прийшли 8736. Тобто 186 осіб не з’явилися на тестування. Якщо у відсотках, то явка на другому ЗНО склала 97,9%. На математику, яка 2019 року стала першою серед іспитів, прийшло 96,6%.

«На ЗНО з української мови та літератури, як я і прогнозувала вам раніше, списували більше, ніж на математиці. Зокрема у трьох учасників вилучили телефони, а в одного – шпаргалку. Загалом усе пройшло добре: жодних запізнень, непорозумінь, надзвичайних ситуацій. Але одній дитині у Кіцмані стало погано, її доставили у лікарню. На щастя, такі ситуації передбачені, тому учасник зможе перескласти іспит на додатковій сесії», – розповіла у коментарі «Шпальті» Любов Якименко.

Нагадаємо, цьогоріч основна сесія ЗНО складається з 11 предметів. Наступним тестуванням для абітурієнтів буде ЗНО з німецької, іспанської та французької мов 27 травня.

 

Коментарі