Новини

У Чернівцях презентують виставку, присвячену проблемам клімату

Учасники писатимуть листи до Землі.

Фото Bob Blob

26 травня у Чернівцях митці разом із науковцями презентують виставку, присвячену змінам клімату в Україні. Початок о 16:00. Захід відбудеться у молодіжному центрі «Резиденція молоді» (вулиця Головна, 41).

Це перша мистецька подія, під час якої проголосять надзвичайний кліматичний стан.

«В основі цієї виставки – трансдисциплінарний рух, у якому мистецтво, наука й активізм зіштовхуються, взаємодіють та стають співнаправленими на певний проміжок часу. Це солідарний рух для відновлення кліматичної справедливості», – йдеться у повідомленні організаторів.

Упродовж виставки писатимуть листи до Землі.

«Ми будемо запрошувати людей надсилати листи до Землі. Він може бути до нинішніх, майбутніх або минулих поколінь, ґрунту, воді, атмосфері, до тих, хто має владу та вплив, до нелюдського живого світу – рослин, тварин, грибів, бактерій, або навіть якогось конкретного дерева».

Виставка є кульмінацією Кліматично-мистецьких лабораторій – восьмиденної резиденції в Карпатах, під час якої сім мистецько-активістських та мистецько-наукових тандемів осмислювали зміну клімату.

Проект Кліматично-мистецькі лабораторії реалізують NGO ITTA та ГО Ekoltava.

Організатор виставки у Чернівцях – Василь Фоменко (тел. 050 88 40 171).

Учасники/учасниці: ruїns collective (Тета Цибульник, Еліас Парвулеско), Костянтин Васюков, Тетяна Корнєєва, Світлана Краковська, Лідія Криштоп, Карина Лазарук, Семен Поломаний, Світлана Потоцька, Анастасія Ращенко, Ірина Соколова, Ольга Фурсік, Максим Ходак.

 

Коментарі