Новини

Що робити з кінотеатром. Чернівчан запрошують на колективне обговорення

17 травня виконавчий комітет Чернівецької міськради ухвалив рішення про передачу приміщення релігійній організації.

21 травня  у Літературному целанівському центрі, що на вулиці Кобилянської, 51, відбудеться публічна вечеря-обговорення «Культурні простори: моделі функціонування». Говоритимуть про колишній кінотеатр «Україна» – приміщення на вулиці Ольги Кобилянської, 51, 53. Нагадаємо, 17 травня виконавчий комітет Чернівецької міськради ухвалив рішення про передачу будівлі релігійній громаді церкви «Еммануїл» в оренду на 10 років.

«У самому центрі міста, за адресою вул. Кобилянської, 51,53, розташоване чотирьохповерхове приміщення кінотеатру «Україна», площею 1246 квадратних метрів, з великою глядацькою залою та підвалом. Будівля активно не використовується з 2006 року. Виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про передачу приміщення кінотеатру в десятирічну оренду закритій протестантській церкві «Еммануїл», незважаючи на петицію. Серед чернівчан є запит на створення культурного кластера, про що свідчить підтримана петиція «Зберегти кінотеатр «Україна» та створити на базі кінотеатру сучасний культурний кластер». Адже у випадку його створення відкривається вікно можливостей щодо молодіжної інфраструктури, отримання перспектив соціального підприємництва та креативних індустрій на базі арт-кластера. А молодь, як двигун змін, зможе залучити інвесторів для розвитку культурного центру», — пишуть організатори події.

Читайте також: Що буде на місці колишнього кінотеатру «Україна» в Чернівцях

Початок дискусії о 18:00. Раніше у Чернівцях уже було обговорення щодо подальших шляхів розвитку приміщення колишнього кінотеатру

 

Коментарі