Афіша, Новини

Чернівчан запрошують вшанувати пам’ять людей, які померли від СНІДу

У парку «Жовтневий» відбудеться акція «Ліки від байдужості».

Щороку, в третю неділю травня, світ відзначає День пам’яті людей, які померли від СНІДу. Цьогоріч він припадає на 19 травня.

У зв’язку з цим чернівчан запрошують долучитися до акції «Ліки від байдужості». Захід відбудеться 17 травня о 13:00 біля монумента людям, які померли від ВІЛ/СНІД (вулиця Комарова, на території парку «Жовтневий»). Організатори акції – Чернівецьке товариство людей, які живуть з ВІЛ/СНІД «100% Життя.Чернівці».

«В Україні епідемія не зупинена, хвороба залишається смертельною. Навколо питання СНІДу досі існує багато міфів, а тест на ВІЛ залишається тим, чого бояться та уникають більшість українців. Ми вважаємо, що ситуацію з епідемією можуть перевернути прості та доступні речі, необхідні кожному – розуміння та небайдужість», – пишуть організатори.

Під час акції роздаватимуть Bono Animo – символічні ліки від байдужості – щоб привернути увагу українців до епідемії та закликати пройти тест. Також присутнім пропрнують зробити фото з ліками та опублікувати в соцмережах із хештегом #Лікивідбайдужості і закликати пройти тестування.

 

Коментарі