Новини

На Руській на шість місяців перекриють рух транспорту

Там розпочали ремонт, його вартість − 35 млн 978 тис. грн

У Чернівцях розпочинають роботи з капітального ремонту вулиці Руської. Перший етап відбуватиметься на відрізку від вул. П. Сагайдачного до Т. Шевченка. Для приватного транспорту на період ремонту дороги застосовуватимуть стандартну схему об’їзду. Вона буде позначена відповідними дорожніми знаками.

У бік вул. Т. Шевченка можна здійснити об’їзд В. Маяковського, у зворотний бік – вулицею Н. Яремчука. Рух громадського транспорту не змінюватиметься. Роботи, які заважатимуть руху громадського транспорту, здійснюватимуть уночі.

Наступний етап ремонту вулиці Руської буде на відрізку від Т. Шевченка до Л. Кобилиці, потім – від вул. Л. Кобилиці до Січових Стрільців.

Довідка

Роботи з капітального ремонту вул. Руської виконує підрядна організація ПП «ГРЕЙП 2002». Договірна ціна складає 35 млн 978 тис. грн. Замовник будівництва – Департамент ЖКГ, генеральний проектувальник  – ТОВ «Проектно-вишукувальний інститут «Чернівціагропроект».

Довжина ділянки – 869 м, ширина проїзної частини – 8-10,5 м, кількість смуг − 2-3, ширина однієї смуги − 3,5-4 м. На вулиці буде 14 пішохідних переходів, 5 зупинок громадського транспорту.

У місцях зупинок будуть влаштовані кишені за межами проїжджої частини та додаткові розширення в районі мосту. Проїзна частина вулиці від тротуару відділена бортовим каменем.

Передбачено також влаштування пандусів на пішохідних переходах на з’їздах із тротуарів на проїзну частину для маломобільних груп населення.

Тротуари по всій довжині будуть відмежовані від газонів бетонним поребриком. По довжині вулиці, у межах вул. Зеленої та Січових Стрільців, з боку ринку облаштували велодоріжку шириною 1,5 м.

На ділянці вулиці, що підлягає капремонту, влаштовують запобіжні та розподілювальні смуги, світлофорні об’єкти, штучне освітлення вулиці.

Також робочим проектом передбачена заміна наявної сталевої водопровідної мережі діаметром 500 мм на нову поліетиленову діаметром 315 мм та чавунної діаметром 100 мм на нову поліетиленову діаметром 75 мм.

Передбачають перепідключення водопровідних вводів, встановлення регулятора тиску на перехресті вулиць Січових стрільців та Руської. Усі ремонтні роботи планують виконати впродовж шести місяців.

Коментарі