Новини

40 компаній і 150 вакансій. У ЧНУ відбувся студентський «Ярмарок вакансій»

Студенти спілкувалися з потенційними роботодавцями, дивилися їхні презентації та залишали свої резюме.

Сьогодні, 13 травня, у головному корпусі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся сьомий студентський «Ярмарок вакансій». Як і торік, його розгорнули на трьох локаціях: Блакитній, Червоній та Мармуровій залах.

Студенти спілкувалися з потенційними роботодавцями, залишали свої резюме та дивилися презентації запрошених компаній.

«Багато студентів починають шукати роботу на літо наприкінці травня. Не обов’язково чекати так довго, тим паче, ми самі надаємо можливість поспілкуватися з роботодавцями і підібрати собі вакансію, яка вас зацікавила та підходить», – повідомив у коментарі «Шпальті» голова профспілкової організації студентів Віталій Кіндзерський.

За його словами, торік ярмарок відвідало близько тисячі студентів. Цього разу лише за перші декілька годин прийшли понад 500 охочих знайти роботу.

«Я знаю, що ніхто не хоче працевлаштовувати студента через негнучкий графік і, незважаючи на те, що сьогодні дуже багато компаній пропонують роботу, це лише піар», – розповіла студентка Ангеліна.

Водночас виконавча директорка однієї з компаній Анна Гришнова таку думку не підтримує:

«У нашій компанії працює багато студентів, ми залучаємо їх, робимо навіть бранчі. Я вважаю, що це дуже розумна інвестиція, бо вони приходять на роботу з хорошою технічною підготовкою і вражають своїми вміннями. Щодо графіка, то це не проблема і взагалі не впливає на успішність у навчанні. Оскільки графік роботи ми обираємо разом із самими студентами», – сказала вона.

Загалом цьогоріч до «Ярмарку» долучилися більше 40 компаній, які запропонували 150 вакансій.

 

Іванна Шевчук

Фото Ярослави Дерев’янко

 

Коментарі