Новини

Відкриття мотосезону. Кілометрова колона байкерів проїхалася з Чернівців до Новоселиці. Фото, Відео

У заїзді взяли участь власники 218 «залізних коней».

«Ричання» байків, дим та швидкість. 11 травня байкерський рух Чернівців відкрив мотосезон. Із Чернівців до Новоселиці у супроводі правоохоронців проїхалася кілометрова колона з 218 одиниць техніки.

Перед відкриттям сезону біля стадіону «Буковина» (Stadium) згуртувалися байкери з усіх мотоорганізацій області.

Як розповів «Шпальті» співорганізатор заїзду  Володимир Кравчук, байкер «Free Riders Bukovyna», цього разу вони поставили новий рекорд – біля стадіону вишикувалися 218 мотоциклів.

«Ми ніколи не рахуємо людей, адже кожен байкер може бути на мотоциклі з кимось. Орієнтиром для нас є техніка. Восени на закритті була максимальна цифра за весь час – близько 200 байків. Зараз їх тут уже 218. Сподіваємося, що з кожним разом нас стане все більше і більше. Тут люди різного віку, різних професій, серед нас є навіть 6 дівчат», – розповів Володимир.

Сам він катається вже 4 роки і називає мотоцикл своїм основним транспортом.

«Усе почалося як хобі, а зараз – це добра частина життя. Це мій основний транспорт, бо автомобіль я продав. Ми так подорожуємо з дружиною, я так відводжу дитину на гуртки. Взимку я дуже за цим сумую», – зізнається чоловік.

Щороку байкери на відкриття та закриття сезону збирають кошти, аби допомогти дитячому будинку чи інтернату області. Цього разу вони передадуть гроші Новоселицькому інклюзивно-ресурсному центру.

«Стараємося щоразу допомогти іншій організації. Ми зв’язлися з мерією, керівництвом центру і поцікавилися, чого вони найбільше потребують. Нам повідомили, що потрібно звичайну вбиральню переобладнати у таку, якою було б зручно користуватися візочникам. Ми самі домовлялися з робочими. Окрім цього, купили масажний стіл, принтери та кварцову лампу», – розповів Володимир Кравчук.

На це байкери витратили понад 50 тисяч гривень, проте зібрали вони ще більшу суму. На зборах вони вирішуватимуть, як реалізувати залишок у 20 тисяч.

Кошти байкери збирають самостійно, узгоджуючи все у спільному чаті, де понад 200 людей. Часто до збору залучають підписників сторінок байкерських спільнот.

Байкер спортивної спільноти «West Riders Bukovyna»Валентин Щербатий розповів, що у зборі коштів їм допомагали навіть підписники інстаграм-сторінки. Долучалися і байкери з інших областей.

«Кошти збирали за два тижні до закінчення акції. Кожен учасник групи вирішував, який внесок зробити, все відбувалося добровільно. Дуже допомогли наші підписники і мотоциклісти різних міст України. Особливо вінницькі та їхня спільнота «Vin Riders», – зазначив хлопець.

Валентин розповідає, що дуже прив’язаний до мотодрузів. Він приїжджає спеціально з Польщі на збори хлопців.

«Тут такі різні люди, які, мабуть, у звичайному житті ніколи б не пересіклися. Тут усі, починаючи від підприємців із “Калинки” і до лікарів. Єдине, що нас об’єднує, – це мотоцикл. Я катаюся близько 5 років, і це не просто хобі. Наразі я проживаю у Польщі, та стараюся приїжджати сюди на такі з’їзди. Мене тут чекають тільки родичі і ці хлопці, з якими ми проводимо час не тільки на катаннях», – додає Валентин.

Вікова категорія байкерів цієї спільноти – від 19 до 40 років. Вони катаються на спортивній техніці.

«Нас приблизно 30 людей. Катаємося на “спортах” і “стрітах”. Дівчата серед нас є, та катаємо їх ми, – жартує байкер Володимир Семенюк. – Найбільше нас об’єднує швидкість на таких зустрічах. А ще – спільне бажання допомогти діткам, бо в Новоселицю ми їдемо тільки заради них, аби покатати і подарувати їм свято», – каже Володимир.

У Новоселиці байкери зібралися на Центральній площі міста. Тут, після концерту до Дня матері, вони розташувалися колонами, аби містяни могли пофотографуватися. Потім байкери катали діток з особливостями на своїх мотоциклах і показували мототрюки.

Закриватимуть мотосезон хлопці восени також благодійною акцією.

Діана Ватаман

Фото Ірини Болести

 

 

Коментарі