Афіша, Новини

Єгор Грушин і Євген Хмара. Чернівчан запрошують на фестиваль інструментальної та симфонічної музики

InStrum Fest Zalischyky пройде 29-30 червня.

29-30 червня у Заліщиках відбудеться фестиваль сучасної камерно-інструментальної та симфонічної музики, поезії та живопису InStrum Fest Zalischyky. 

Головними хедлайнерами фестивалю будуть:

  • оркестр піаніста-віртуоза Євгена Хмари (володар статусу Yamaha Artist);
  • симфонічно-роковий оркестр Brevis;
  • львівський композитор і піаніст Єгор Грушин (створює та виконує музику у стилі “неокласика”);
  • інструментальний гурт ROCKOKO;
  • DrumArt (багатогранний проект напрямку барабанного мистецтва, маршових барабанів);
  • чортківський кавер-дует Double Blast (поєднує класичну музику та поп-рок).

Фестиваль InStrum Fest Zalischyky має на меті повернути містові та регіону гідний статус на туристичній мапі України та світових культурних подій. Організаторка фестивалю Тетяна Воронова каже, що його мета – популяризація вишуканого культурного продукту, відновлення Заліщиків як унікального європейського курорту, відродження вже наявного потенціалу в інноваційному сучасному контексті. Водночас організатори хочуть зробити акцент на захист та промо Дністровського каньйону.

«Уже четвертий рік поспіль Заліщики вітають гостей на місцевому музичному фестивалі. Але цього року ми оновлюємо подію, створюємо знаковий для України продукт, що здатен змінити майбутнє міста та реалізувати його туристичний потенціал. Проведення фестивалю на активні вихідні дасть можливість рівномірніше спрямувати туристичний потік на території країни», – розповіла у коментарі «Шпальті» Тетяна Воронова.

Детальніше познайомитися з програмою та придбати квитки можна тут.

За її словами, окрім музичної програми, запланована також зона з інтерактивом для гостей. 

«Буде фотозона, різноманітні майстер-класи, ігри, зона відпочинку, літературний майданчик. Особливий акцент будемо робити на розвитку туристичного потенціалу місцевості та її промоції. Ми пропонуватимемо відвідувачам не тільки культурний, але й привабливий для подорожей контент: сплави Дністром, відвідування печер, екскурсії», – каже вона.

Організатори фестивалю розпочали краудфандинг на аудіочастину фестивалю та закликають усіх охочих долучатися до проекту.

«Заліщики ще декілька десятиліть тому були одним з основних європейських туристичних центрів, у якому відчувається міцний багатокультурний вплив Польщі, Австро-Угорщини, Литви, до Другої світової війни більшість місцевих була єврейського походження. Подорожі новими місцями України та сприяння розвитку культури – найцінніший внесок у своє майбутнє та майбутнє країни, який може зробити кожен громадянин. Запрошуємо вас на InStrum Fest Zalischyky як гостя та продовжуємо пошук талантів!» – каже Тетяна.

Організатори фестивалю запрошують чернівчан іти на фестиваль цілими сім’ями й насолодитися симфонічною та інструментальною музикою.

Заліщики розташовані на відстані 50 км від Чернівців, доїхати туди можна автобусами з 6:00 до 18:00, що відправляються щогодини і навіть частіше з автостанції №2 «Дріжджзавод».

Коментарі