Новини

У Чагрі відкрили першу на Буковині амбулаторію загальної практики сімейної медицини

Цього року в області планують здати ще 8 амбулаторій.

У Чагрі Глибоцького району відкрили першу амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Це перша з дев’яти амбулаторій, які планують збудувати цього року на Буковині.

Заклад обслуговує 3500 жителів. Тут працюють троє лікарів сімейної практики загальної медицини, п’ять середніх медичних працівників та молодший персонал. Розгорнуто дев’ять ліжок денного стаціонару, з них три дитячих і шість дорослих.

Кожен лікар має свій робочий кабінет та повний пакет оснащення для надання допомоги хворим. Є кімнати матері і дитини та кабінет щеплень, а для людей з інвалідністю облаштували пандус.

«У нас дуже багато нової апаратури: центрифуга, мікроскоп, нові аналізатори, біохімічний аналізатор. Також дорогоцінний аналізатор кровообігу», – каже медсестра загальної практики сімейної медицини Наталія Бушуляк.

Кошторисна вартість об’єкта – 10 241,645 тисяч гривень. Фінансування здійснювали на  умовах співфінансування за рахунок коштів державного бюджету та місцевого Чагорської сільської ради.

«Приміщення будували з нуля, за короткий термін. Проектанти запланували за вісім місяців, а зробили за п’ять з половиною. Освоїли 7 млн 856 тис. гривень. Площа амбулаторії – 300 квадратних метрів. Поряд спорудили очисні споруди (зокрема очистка води), як це вимагають будівельні норми для амбулаторій», – розповів підрядник Василь Бічер.

Коментарі