До Чернівців привезли виставку карликових мавпочок. Фото

Також тут можна побачити крокодила, лемурів та гігантських папуг.

У Чернівцях відкрили незвичну виставку тваринок. Тут можна побачити різноманітних карликових мавпочок, нільського крокодила, котячих лемурів, тукана та величезних папуг.

Адміністратор залу Юрій Заєць каже, що цих тваринок привезли з Харкова.

«Це частина приватної колекції… Ми періодично подорожуємо з виставками великими містами України. Тут 17 мавпочок різних порід, та кожна зі своїм характером. Їх купили з розплідників ще маленькими. Карликова мавпа коштує більше тисячі доларів», –  розповідає Юрій.

Першим відвідувачів виставки зустрічає нільський крокодил. Тварина небезпечна, тож близько до вольєра краще не підходити.

Далі відвідувачі можуть побачити котячого лемура. Цих милих тваринок на виставці двоє. Вони також агресивні, тож їхні клітки не відкривають.

На виставці є декілька видів мавпочок: зелена, карликовий червонорукий тамарін, пара біловухих ігрунок, яванська макака, капуцин плакса та буроголовий тамарин. Також тут є макака резус та незвичний вид пухнастих мавп – тамарін жоффруа.

«Більшість із них по одному, та є і парами. Ось, наприклад, пара біловухих ігрунок. За час, поки виставка у Чернівцях, у них народилося двоє мавпенят», – додає Юрій.

Окрім мавп та лемурів, тут можна побачити цікаві види птахів. Є червонодзьобий тукан та двоє папуг.

Найактивніший із них – синьо-жовтий Ара. Він танцює та добре говорить. Двічі на тиждень папуги приймають ванну.

Також на виставці є кролик.

Усі тваринки живуть у скляних вольєрах із сіткою. Їх тричі на день годують: о 10:30, 14:00 та 18:30.

«Зранку це вівсянка на молоці. В обід та ввечері – фрукти і горішки. Загалом мавпочки їдять усе, як і люди. Не відмолвляються і від м’яса та овочів», – каже адміністратор.

Відвідувачі також можуть самостійно нагодувати тваринок фруктами та овочами. Їх можна придбати у касира. Фото та відеозйомку також дозволено. Є можливість зробити миттєвий знімок із тваринами на місці.

Виставку можна побачити у ТЦ «Екватор» (3 поверх) до 12 травня включно. Працює виставкова зала з 10 до 20 години без перерв та вихідних.

Залишити відгук