Афіша, Новини

На Анниній горі відбудеться зведення в сан ігумені монахині Августи

Матушка Августа вже дев’ятнадцятий рік несе послух у богоспаємій обителі.

4 травня під час святкового Богослужіння на Анниній горі митрополит Чернівецький та Буковинський Мелетій возведе в сан ігумені монахиню Августу. 

3-го квітня рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви новою настоятелькою жіночого монастиря святої праведної Анни Чернівецько-Буковинської єпархії було призначено монахиню Августу (Верешко).

Монахиня Августа – друга настоятелька обителі святої праведної Анни. Першою була ігуменя Нонна (Ткачук).

Матушка Августа вже дев’ятнадцятий рік несе послух у богоспаємій обителі.

Монахиня Августа, Анна Максимівна Верешко, народилася 30 листопада 1948 року у селі Сергії Путильського району Чернівецької області. У 1963 році закінчила восьмирічну загальноосвітню школу. У період з 1964 по 1968 році навчалася у Сторожинецькому лісничому технікумі, після закінчення якого працювала у Путильському лісокомбінаті.

Матушка Августа походить із багатодітної сім’ї: крім неї, є ще два брати та сестра. До свого постригу вона була заміжня. Проживши у шлюбі 26 років, подружжя, йдучи за покликом душі та Божим натхненням, разом вирішили піти у монастир. На момент прийняття такого важливого рішення у Анни Максимівни та Василя Юрійовича була доросла дочка, яка мала свою сім’ю та жила власним життям.

 

 

Коментарі